Our News

Saznajte više o ljekovitim svojstvima meda, prirodnoj njezi kože, novostima iz pčelarstva i tradiciji koja stoji iza svakog staklenog teglice.

Domaće crunch žitarice

SASTOJCI PahuljiceSjeckani lješnjaciSjemenke suncokretaMljeveni cimetApimel medMaslacMlijeko, voćni sok ili jogurt PRIPREMA 1. Pomiješajte pahuljice s duplo manjom količinom sjeckanih lješnjaka i sjemenki suncokreta.2. Dodajte mljeveni cimet, po želji. U posudi istopite maslac s nekoliko kašika Apimel meda i sve pomiješajte.3. Pecite u rerni dok ne dobije zlatnu boju, otprilike 45 minuta na temperaturi od 80°C.4.

Čitaj više

Čokomel – Apimel torta

SASTOJCI 4 jaja L veličine 12 dkg šećera 6 dkg brašna oštrog 1/2 praška za pecivo 1 vanilin šećer 0,5 dcl mlijeka 0,25 dcl ulja Sastojci za kremu: 250 g čokomela 3/4 maslaca 250 g mascarpone sira 20 dkg čokolade za kuhanje 2 čepa ruma 15 dkg lješnjaka-mljevenih 1/2 l mlijeka 4 žlice oštrog brašna

Čitaj više

Milch Schnitte sa Apimel medom

SASTOJCI 5 jaja 5 žlica brašna 1 žlica vanil šećera 2 velike pune žlice kakaa na vrh noža prašak za pecivo 5 žlica šećera Sastojci za kremu 250 ml vrhnja za šlag 1 šlagfix (učvršćivač za šlag) 2 velike žlice Apimel meda 1 vanil šećer ili limun šećer PRIPREMA 1. Bjelanjke istući u snijeg. Žutanjke

Čitaj više

Vafli s Apimel medom

SASTOJCI 250 g maslaca ili margarina 150 g šećera 1 vanilin šećer malo soli 4 jaja 500 g glatkog pšeničnog brašna 1 žličica praška za pecivo 370 ml mlijeka 2 – 3 žlice Apimel meda po izboru PRIPREMA 1. Maslac ili margarin pjenasto izmiješajte mikserom na najjačoj brzini2. Dodajte šećer, vanilin šećer i sol te miješajte

Čitaj više

Zamijećeni smo i u Düsseldorfu!

Kako nam je proljeće donijelo lijepo vrijeme tako smo i mi s radošću nastavali našu ovogodišnju sajamsku turneju. Pa je tako idući koji je došao na red bio i jedan od najvećih. S ponosom smo prvi puta prisustvovali jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova vina i alkoholnih pića koji okuplja najveće hotelijere, ugostitelje, distributere te proizvođače. ProWein

Čitaj više

Medenjaci s Apimel medom

SASTOJCI 50 dag brašna15 dag apimel meda po izboru1 žličica praška za pecivo1 žličica sode bikarbone1/2 žličice začina za medenjake (ili kardamona ili cimeta)15 dag omekšanog margarina175 grama smeđeg šećera1 jaje PRIPREMA Pomješajte sve sastojke i zamijesite glatko tijesto. Kada više ne bude ljepljivo, pohranite ga u hladnjak na 30 minuta. Izvadite ga iz hladnjaka,

Čitaj više

Prvi puta na zelenom sajmu u Berlinu

Iako bi mnogi siječanj okarakterizirali kao depresivan i tmuran mjesec, u Apimelu bi se rado ponadali da se cijela 2017. ugleda upravo na ovaj mjesec. Naime, ovu smo godinu započeli našim prvim posjetom internacionalnom sajmu u Berlinu, odnosno Zelenom tjednu. Internationale Grune Woche Berlin jedan je od najvećih sajmova takve vrste jer na više od 130 000 kvadratnih metara

Čitaj više

Rebarca s medom

SASTOJCI (Hrvatski) PRIPREMA Sitno nasjeckani luk pomiješajte sa senfom, worchester umakom, octom, maslinovim uljem, ružmarinom i medom. Prelijte rebarca s ovom marinadom i ostavite ih u hladnjaku 6 sati. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte škrobno brašno i temeljac i prelijte to po rebrima koja ste stavili u lim za pečenje. Pecite oko sat vremena

Čitaj više

Madeleine keksi

Brz i lagan proljetni recept koji odlično paše uz svaku šalicu čaja. Navedeni sastojci su dovoljni za pripremu dva tuceta Madeleine keksa, a iste možete smanjiti ovisno o željenoj količini: SASTOJCI (Hrvatski) 150 grama neslanog maslaca4 velika bjelanjka sobne temperature170 grama šećera u prahu 100 grama pšeničnog brašna 35 grama mljevenih badema2-3 žlice Apimel meda s lavandom POSEBNA

Čitaj više

Antički keksi

Pasteli ili intrion bio je najpoželjnija poslastica starih Grka i ljudi s Bliskog istoka prije 6000 godina. Keks od samo dva sastojka bio je ujedno zdrav i ljekovit, kao i sladak te ukusan. Smatra se najstarijim kolačem na svijetu. SASTOJCI (Hrvatski) 300 grama paste od čistog mljevenog sezama (tahini) 300 grama Apimel meda PRIPREMA Dobro

Čitaj više