Brz i lagan proljetni recept koji odlično paše uz svaku šalicu čaja. Navedeni sastojci su dovoljni za pripremu dva tuceta Madeleine keksa, a iste možete smanjiti ovisno o željenoj količini:

SASTOJCI

150 grama neslanog maslaca
4 velika bjelanjka sobne temperature
170 grama šećera u prahu 
100 grama pšeničnog brašna 
35 grama mljevenih badema
2-3 žlice Apimel meda s lavandom

POSEBNA OPREMA
Kalup za Madeleine kekse  

PRIPREMA

1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
2. Premažite kalupe maslacom i posipajte brašnom.
3. Otopite maslac u tavi na srednjoj temperaturi i kuhajte sve dok ne poprimi zlatno smeđu boju.
4. Promiješajte oba tipa brašna, bjelanjke i šećer uz pomoć električnog miksera.
5. Dodajte Apimel med s lavandom i otopljeni maslac u smjesu te ju dobro istucite da nema grudica.
6. Postavite otprilike jednu žlicu smjese u svaki kalup.
7. Pecite 12 minuta dok ne primijetite da su im rubovi suhi. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hlade nekoliko minuta.
8. Nježno izvadite kekse iz kalupa i poslužite dok su još topli.

Za ponovnu pripremu operite kalupe i pustite da se u potpunosti ohlade prije daljnje upotrebe.