SASTOJCI

4 jaja L veličine

12 dkg šećera

6 dkg brašna oštrog

1/2 praška za pecivo

1 vanilin šećer

0,5 dcl mlijeka

0,25 dcl ulja

 

Sastojci za kremu:

250 g čokomela

3/4 maslaca

250 g mascarpone sira

20 dkg čokolade za kuhanje

2 čepa ruma

15 dkg lješnjaka-mljevenih

1/2 l mlijeka

4 žlice oštrog brašna

 

PRIPREMA

Priprema biskvita:

1. Odvojiti žumanjke i od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg
2. Žumanjke,šećer,vanilin šećer izmiksati te polako umiješati mlijeko i ulje
3. U smjesu dodati snijeg od bjelanjaka i brašno s praškom za pecivo
4. Peći cca 30 min na 180 stupnjeva, biskvit ohladiti i rasjeći na tri kore

Priprema kreme za tortu:

1. Mlijeko kuhati sa brašnom da postane gusto i ohladiti
2. Maslac izmiksati,dodati čokomel te ohlađenu smjesu,mascarpone,omekšanu čokoladu za kuhanje, rum po želji
3. Dodati mljevene lješnjake sve zajedno izmiješati-nafilati biskvitne kore s kremom