SASTOJCI
4 jaja L veličine
12 dkg šećera
6 dkg brašna oštrog
1/2 praška za pecivo
1 vanilin šećer
0,5 dcl mlijeka
0,25 dcl ulja
Sastojci za kremu:
250 g čokomela
3/4 maslaca
250 g mascarpone sira
20 dkg čokolade za kuhanje
2 čepa ruma
15 dkg lješnjaka-mljevenih
1/2 l mlijeka
4 žlice oštrog brašna
PRIPREMA
Priprema biskvita:
1. Odvojiti žumanjke i od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg
2. Žumanjke,šećer,vanilin šećer izmiksati te polako umiješati mlijeko i ulje
3. U smjesu dodati snijeg od bjelanjaka i brašno s praškom za pecivo
4. Peći cca 30 min na 180 stupnjeva, biskvit ohladiti i rasjeći na tri kore
Priprema kreme za tortu:
1. Mlijeko kuhati sa brašnom da postane gusto i ohladiti
2. Maslac izmiksati,dodati čokomel te ohlađenu smjesu,mascarpone,omekšanu čokoladu za kuhanje, rum po želji
3. Dodati mljevene lješnjake sve zajedno izmiješati-nafilati biskvitne kore s kremom
