Piletina s medom
Piletina je jedno od najzahvaljinih mesa, laka i jednostavna za pripremu. Omiljena je svim uzrastima i može ju se pripremati na brojne načine. Za najfiniji okus piletine i jelo koje ćete uvijek iznova pripremati isprobajte naš recept.
SASTOJCI
- 500 g piletine
- 500 g špageta
- 100 g mrkve
- 30 g celerove stabljike
- 20 g peršina
- 5 velikih žlica Apimel meda po izboru
- 2 male žlice senfa
- 3 male žlice Vegete
- 2 male žlice ulja
- 1 velika žlica sojinog umaka
- prstohvat šarenog papra
- prstohvat soli
PRIPREMA
1. Piletinu narežite na kockice, pospite s 1 malom žlicom Vegete te dodajte prstohvat soli i šarenog papra. Potom ju premažite s prethodno pomiješanom smjesom senfa i meda. Ostavite da se marinira 2 sata.
2. U 200 ml kipuće vode dodajte 2 žlice Vegete i kuhajte 6 minuta.
3. Mariniranu piletinu ispecite na tavi. Dodajte sitno narezano povrće i sve prelijte sa 100 ml vode u kojoj ste kuhali Vegetu. Ostavite sve da se pirja na laganoj vatri sve dok piletina i povrće ne omekša.
4. Skuhajte špagete. U njih dodajte 100 ml preostale vode u kojoj ste kuhali Vegetu i žlicu sojinog umaka te sve prokuhajte 5 minuta.
5. Potom u velikoj zdjeli pomiješajte mariniranu piletinu i špagete te sve pospite s nasjeckanim peršinom.
P.S: Prije početka jela. ne zaboravite pripremiti i salatu sa svježim sezonskim povrćem!