(Hrvatski) Piletina je jedno od najzahvaljinih mesa, laka i jednostavna za pripremu. Omiljena je svim uzrastima i može ju se pripremati na brojne načine. Za najfiniji okus piletine i jelo koje ćete uvijek iznova pripremati isprobajte naš recept.

SASTOJCI

(Hrvatski)

  • 500 g piletine
  • 500 g špageta
  • 100 g mrkve
  • 30 g celerove stabljike
  • 20 g peršina
  • 5 velikih žlica Apimel meda po izboru
  • 2 male žlice senfa
  • 3 male žlice Vegete
  • 2 male žlice ulja
  • 1 velika žlica sojinog umaka
  • prstohvat šarenog papra
  • prstohvat soli

PRIPREMA

1. Piletinu narežite na kockice, pospite s 1 malom žlicom Vegete te dodajte prstohvat soli i šarenog papra. Potom ju premažite s prethodno pomiješanom smjesom senfa i meda. Ostavite da se marinira 2 sata.

2. U 200 ml kipuće vode dodajte 2 žlice Vegete i kuhajte 6 minuta.

3. Mariniranu piletinu ispecite na tavi. Dodajte sitno narezano povrće i sve prelijte sa 100 ml vode u kojoj ste kuhali Vegetu. Ostavite sve da se pirja na laganoj vatri sve dok piletina i povrće ne omekša.

4. Skuhajte špagete. U njih dodajte 100 ml preostale vode u kojoj ste kuhali Vegetu i žlicu sojinog umaka te sve prokuhajte 5 minuta.

5. Potom u velikoj zdjeli pomiješajte mariniranu piletinu i špagete te sve pospite s nasjeckanim peršinom.

P.S: Prije početka jela. ne zaboravite pripremiti i salatu sa svježim sezonskim povrćem!