Često nam dolaze upiti za naše Apimel Plus medove pa smo im odlučili posvetiti jedan blog u kojem ćemo vam objasniti upotrebu svakog meda. Od davnina su poznati brojni pozitivni učinci meda na ljudsko zdravlje, a kada mu dodamo ljekovito bilje, dobivamo izuzetno kvalitetan prirodni lijek za razne tegobe i zdravstvena stanja.

Apimel Plus liniju medova čini 7 medova s dodatkom tinkture biljne mješavine, tinkture cvijeća ili lista ljekovitog bilja, cvjetnog praha te vitamina, ovisno o kojem je proizvodu riječ. Apimel ljekoviti medovi mogu pomoći kod problema probavnog trakta i nadutosti, smanjiti umor i iscrpljenost, te doprinijeti zdravlju srca i krvožilnog sustava, kao i općenito boljem stanju cijelog organizma.

Prvi proizvod iz Apimel Plus linije kojeg ćemo predstaviti je Mirosan. Kako mu i sam naziv kaže, Mirosan se primjenjuje kod nesanice, razdražljivosti i potištenosti zahvaljujući tinkturi biljne mješavine lista matičnjaka. Matičnjak je odličan izbor za osobe koje se bore sa svakodnevnim stresom te im je potrebna dodatna koncentracija tijekom radnog dana i miran san po noći.

Ukoliko imate probavne smetnje, nadimanje te grčeve u želudcu i crijevima, isprobajte Gastro med. Njegovi glavni sastojci komorač, kamilica i kičica pozitivno djeluju na želudac i probavne organe te se preporučuju za ublažavanje probavnih smetnji.

Cratecor med mješavina je meda i tinkture cvijeta bijelog gloga. Predstavlja blago sredstvo koje potpomaže širenju srčanih krvnih žila olakšavajući opskrbu srca kisikom i krvlju. Ukoliko se ne prekoračuju preporučene dnevne doze, Apimel Cratecor med može se primjenjivati kod većine srčanih tegoba kroz dulji vremenski period.

Za probleme s dišnim sustavom, olakšanje pronađite u Excelsa medu posebno kreiranom za ublažavanje bolesti dišnih puteva i olakšavanje disanja. Excelsa med sadrži tinkturu biljne mješavine eteričnog ulja iz mladih izbojaka smreke, plodova anisa te cvjetova majčine dušice koji u kombinaciji s medom postaju zdravo i prirodno rješenje za probleme s dišnim sustavom.

Za probleme s grlom, upaljenom sluznicom i usnom šupljinom, odaberite Salvia med koji sadrži tinkturu lista kadulje, od davnina poznate biljke koja djeluje antibakterijski te ublažava upalu gornjeg dijela probavnog sustava. Kombinacija eteričnog ulja kadulje i meda odlična je dopuna liječenju upaljene sluznice grla i usne šupljine.

Apipropol med sadrži cvjetni prah koji kao ‘nastavljač života’ većine biljnih vrsta sadrži gotovo sve za život potrebne hranjive tvari; visok udio proteina u kojima su zastupljene sve esencijalne aminokiseline te minerala poput kalcija, kalija, magnezija, željeza, silicija, te brojnih vitamina od kojih ističemo vitamin C i vitamine B skupine. Pomozite normalnom radu svog imunološkog sustava i smanjenju umora uz Apipropol med.

Posljednji med kojega ćemo predstaviti je Hepacel, med koji sadrži nekolicinu ljekovitih biljaka poput sikavice čije je blagotvorno djelovanje na jetru i znanstveno potvrđeno.

Svi medovi iz Apimel Plus linije ugodnog su okusa, a konzumiraju se žličicom prije ili poslije jela ili otopljeni u malo vode ili čaja. Kupiti ih možete preko našeg webshopa i u određenim Plodine trgovinama. Čuvajte ih na suhom i tamnom mjestu i konzumirajte po potrebi kako bi svome organizmu pružili olakšanje, pomoć i komadić zdravlja iz prirode svakoga dana.