Često nam dolaze upiti za naše Apimel Plus medove pa smo im odlučili posvetiti jedan blog u kojem ćemo vam objasniti upotrebu svakog meda. Od davnina su poznati brojni pozitivni učinci meda na ljudsko zdravlje, a kada mu dodamo ljekovito bilje, dobivamo izuzetno kvalitetan prirodni lijek za razne tegobe i zdravstvena stanja.

Apimel Plus liniju medova čini 7 medova s dodatkom tinkture biljne mješavine, tinkture cvijeća ili lista ljekovitog bilja, cvjetnog praha te vitamina, ovisno o kojem je proizvodu riječ. Apimel ljekoviti medovi mogu pomoći kod problema probavnog trakta i nadutosti, smanjiti umor i iscrpljenost, doprinijeti zdravlju srca i krvožilnog sustava, kao i općenito boljem stanju cijelog organizma.

Prvi proizvod iz Apimel Plus linije kojeg ćemo predstaviti je Mirosan. Kako mu i sam naziv kaže, Mirosan se primjenjuje kod nesanice, razdražljivosti i potištenosti zahvaljujući tinkturi biljne mješavine lista matičnjaka. Matičnjak je odličan izbor za osobe koje se bore sa svakodnevnim stresom te im je potrebna dodatna koncentracija tijekom radnog dana i miran san po noći.

Ukoliko imate probavne smetnje, nadimanje te grčeve u želudcu i crijevima isprobajte Gastro med. Njegovi glavni sastojci komorač, kamilica i kičica pozitivno djeluju na želudac i probavne organe te se preporučuju za ublažavanje probavnih smetnji.

Cratecor med mješavina je meda i tinkture cvijeta bijelog gloga. Predstavlja blago sredstvo koje potpomaže širenju srčanih krvnih žila olakšavajući opskrbu srca kisikom i krvlju. Ukoliko se ne prekoračuju preporučene dnevne doze, Apimel Cratecor med može se primjenjivati kod većine srčanih tegoba kroz dulji vremenski period.

Za probleme s dišnim sustavom, olakšanje pronađite u Excelsa medu posebno kreiranom za ublažavanje bolesti dišnih puteva i olakšavanje disanja. Excelsa med sadrži tinkturu biljne mješavine mladih izbojaka smreke, plodova anisa te cvjetova majčine dušice koji u kombinaciji s medom postaju zdravo i prirodno rješenje za probleme s dišnim sustavom.

Za probleme s grlom, upaljenom sluznicom i usnom šupljinom odaberite Salvia med koji sadrži tinkturu lista kadulje, od davnina poznate po antibakterijskom djelovanju te ublažavanju upale gornjeg dijela probavnog sustava. Kombinacija kadulje i meda odlična je dopuna liječenju upaljene sluznice grla i usne šupljine.

Apipropol med sadrži cvjetni prah koji kao ‘nastavljač života’ većine biljnih vrsta sadrži gotovo sve za život potrebne hranjive tvari; visok udio proteina u kojima su zastupljene sve esencijalne aminokiseline te minerala poput kalcija, kalija, magnezija, željeza, silicija te brojnih vitamina od kojih ističemo vitamin C i vitamine B skupine. Pomozite normalnom radu svog imunološkog sustava i smanjenju umora uz Apipropol med.

Posljednji med kojega ćemo predstaviti je Hepacel, med koji sadrži nekolicinu ljekovitih biljaka poput sikavice čije je blagotvorno djelovanje na jetru znanstveno potvrđeno.

Svi medovi iz Apimel Plus linije ugodnog su okusa. Konzumiraju se žličicom prije ili poslije jela ili otopljeni u malo vode ili čaja. Čuvajte ih na suhom i tamnom mjestu i konzumirajte po potrebi kako bi svome organizmu pružili olakšanje, pomoć i komadić zdravlja iz prirode svakog dana.