SASTOJCI

Biskvit

  • 300 g mljevenih keksa
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 160 ml mlijeka

Sloj od kikirikija

  • 250 g pečenog neslanog kikirikija
  • 130 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 ml mlijeka

Karamel krema

  • 6 dl mlijeka
  • 2 pudinga od karamele
  • 5 žlica šećera
  • 180 g omekšalog margarina
  • 100 g šećera u prahu

Glazura

PRIPREMA

Izvadite 180 g margarina i pustite da omekša na sobnoj temperaturi. Skuhajte jedan puding i ostavite ga sa strane da se ohladi. U 5 dl mlijeka dodajte 5 žlica šećera i pustite da proključa. Drugi prašak za puding pomiješajte sa 1 dl mlijeka i dobro izmiješajte žlicom da rastopite grudice. Ulijte u tankom mlazu u proključalo mlijeko i uz neprestano miješanje žlicom kuhajte 2 minute. Prekrijte površinu pudinga celofana da se ne stvori kožica. Ostavite po strani da se hladi.

Biskvit
Dno kalupa obložite papirom za pečenje. Otopite čokoladu za kuhanje i pomiješajte ju s mljevenim keksima i dodajte više od pola mlijeka. Lagano dodajte preostalo mlijeko dok ne dobijete masu koja se ne mrvi. Rukom utisnite masu po dnu kalupa i prekrijte celofanom da se ne suši.

Sloj od kikirikija
Sameljite kikiriki i istopite margarin te promiješajte. Dodajte šećer u prahu i mlijeko te prelijte smjesu preko podloge od keksa i poravnajte. Stavite u hladnjak.

Karamel krema
Omekšalom margarinu dodajte šećer u prahu i umutite s mikserom u pjenastu smjesu. Dodajte žlicu po žlicu ohlađenog pudinga od karamele uz neprekidno mućenje mikserom. Kada ste potrošili sav puding i dobili jednoličnu kremu, nanesite ju na sloj od kikirikija. Ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata.

Glazura
Otopite čokoladu za kuhanje. Slatkom vrhnju dodajte kakao i šećer u prahu i dobro izmiješajte žlicom. Zagrijte do ključanja i kuhajte 2 minute uz neprekidno miješanje žlicom. Ako ostane grudica kakaa, razbijte ih mikserom. Skinite s vatre, umiješajte med i otopljenu čokoladu i odmah nanesite na ohlađenu tortu. Stavite ju u hladnjak na pola sata i možete poslužiti.