Kašalj je refleks našeg tijela kojim se izbacuje zrak i iritanti iz dišnog sustava. Najčešće nastaje zbog iritacije dišnih putova te kao simptom određene bolesti.  U borbi s napornim kašljem može se pobijediti vrlo lako. Donosimo vam savjete kako.

Suhi kašalj

Ponavljajući suhi kašalj nadražuje grlo te nerijetko dovodi i do oštećenja grla. Smiriti ga mogu topli napitci s medom, što se posebno preporučuje ujutro i navečer kada su napadaji kašlja učestaliji. Suh zrak u prostorijama može pogoršati stanje, pa je redovito prozračivanje prostorije nužno, a znatno će pomoći i ovlaživač zraka.

Kod neproduktivnog kašlja kao posljedice prehlada, upala usne šupljine ili krajnika, blagotvorno djeluje med s dodatkom kadulje koji okrepljuje i kod hrapavog glasa. Preporučuje se i pušačima.

Za umirenje kašlja i lakše disanje željene rezultate pokazala je kombinacija meda i tinktura biljnih mješavina sadržana u Excelsa medu za dišne organe. Prirodne blagodati majčine dušice, anisa i izbojaka smreke sadržane u ovome medu pomažu čak i kod astme i bronhitisa.

Produktivni kašalj

Tzv. mokri kašalj prilikom kojeg dolazi do nakupljanja sluzi rezultira sporim i neugodnim iskašljavanjem. Za razrjeđivanje sekreta u grlu mogu pomoći tople domaće juhe i napitci, a za najbrže rješenje – sirupi. Pri tome birajte prirodne sirupe poput Bronhimel biljnog sirupa, koji osim lakšeg iskašljavanja osigurava oporavak i zdravlje dišnog sustava uz ugodan i osvježavajuć okus.

Kašalj kod djece zahtijeva posebne pripravke sirupa koji osim ljekovitog djelovanja, svojim finim okusom, pomažu roditeljima kada dijete odbija konzumirati sirup.
Vitamin c, med, propolis i ekstrakti biljaka u Bronhimel sirupu za djecu, pomažu kod simptoma prehlade i omogućuju prirodno iskašljavanje s učinkovitim oporavkom sluznice ždrijela.

Što kada kašalj ne prestaje?

Ako vam liječnik nije potvrdio određenu bolest kao uzrok kašlja, ali je on i dalje prisutan, izvrsne rezultate daje posebno osmišljen recept propolis pastila za grlo. Njihovu učinkovitost osigurava visokokvalitetan propolis standardiziran na flavonoide. Dobro poznata antivirusna i antimikrobna svojstva takvog propolisa pomažu kod raznih infekcija i upala u grlu.

Korisnici su potvrdili djelovanje propolis pastila za grlo kod različitih vrsta kašlja. Više o sastavu i primjeni propolis pastila saznajte u našem blogu.

Ako se kašalj javlja u kombinaciji s nekim drugim simptomima kao što su slabost, povišena temperatura i kratak dah, svakako biste trebali potražiti liječničku pomoć.