Patka je je jedna od najpoznatijih kineskih delicija. Postoje razni načini na koje se može pripremiti, a jedan od najukusnijih je pečena patka s medom. Zašto med? Med zatvara pore na koži i mesu što omogućava zadržavanje sočnosti mesa tijekom pripreme jela.Osim sočnosti med daje poseban, nezaboravan karamelizirani okus zbog kojeg će Vas okus ovog jela pratiti još danima nakon što ga probate.

SASTOJCI

  • Cijela patka
  • 6 – 7 velikih žlica Apimel bagremovog meda
  • 1 žličica soli
  • Limun
  • Češnjak
  • ostali začini

PRIPREMA

DAN PRIJE PEČENJA
Izvana i iznutra temeljito operite i očistite patku.
Začinite patku prema osobnom ukusu.
Izvana premažite patku sa 6-7 velikih žlica Apimel bagremovog meda.
Ostavite patku preko noći u hladnjaku.

DAN PEČENJA
Pećnicu ugrijte na 180 °C.
U unutarnji dio patke stavite malo izrezanog limuna i ako želite malo isjeckanog češnjaka.
Noge spojite špagom te položite patku na lim sa prsima okrenutim prema gore.
Za vrijeme pečenja patku povremeno okrećite dok ne dobije zlatno-žutu boju. Otprilike sat i pol.
Kako bi prilozi bili gotovi u isto vrijeme kad i patka, pred kraj pečenja možete dodati povrće ili krumpir.

Dodatni savjeti:
1. U unutarnji dio patke možete staviti i jabuku, kako bi održala vlagu u mesu, prilikom pečenja.
2. Uz ovako pripremljenu pekinšku patku, kao prilog preporučujemo mlince.
3. Prilikom pripreme možete koristiti bilo koji Apimel med.

Uživajte u okusu Kine na tanjuru! 🙂