Kako biste održali zdravlje vaše kože potrebna je svakodnevna njega, kako izvana tako i iznutra. Apimel tim ovoga puta donosi nekoliko savjeta kojima možete poboljšati životne navike i motivirati vas da ih se pridržavate toliko da vam postanu dio svakodnevnog života. Dovoljan unos vode, vitamina i minerala  neophodni su za zdravlje svakog čovjeka, a time se koža održava zdravom i mladom.

Magični proizvod prirodnog sastava i dokazanog biološkog djelovanja je upravo pčelinja mast. Aktivni sastojci pčelinje masti hrane i mekšaju kožu te potiču perifernu cirkulaciju na mjestima aplikacije i imaju blago antibiotičko djelovanje. Zahvaljujući svojim svojstvima ona djeluje regenerativno, daje koži elastičnost, svježiji izgled te ublažava bore.

Pčelinju mast savjetujemo svim osobama koje imaju problema s tvrdom, suhom, ispucalom ili oštećenom kožom. Na mjesta kao što su laktovi i stopala potrebno je 2-3 puta dnevno lagano utrljati mast i to činiti redovno. Kod iznimno grube i ispucale kože preporučujemo stavljanje obloga s pčelinjom masti. Obloge je potrebno stavljati dva puta dnevno i to ne dulje od dva sata kako bi se koži omogućilo normalno disanje.

Budući da mast apsorbira štetne izlučevine kože, savjetujemo da svaki put pripremite novi oblog. Uporaba pčelinje masti dobra je kod krastica u nosu, gdje je potrebno unijeti tanak sloj izravno u nosnicu, najbolje uz pomoć štapića za uho. U slučaju nagnječenja, upale mišića i kod hladnih nogu preporučujemo vrlo nježno masiranje tih mjesta pčelinjom mašću kako bi se potakla cirkulacija i ublažio upalni proces. Ono što je veoma važno kod bilo kakvih slučajeva jest redovita uporaba koja će smanjiti potrebu za kortikosteroidskim preparatima kod tvrdokornih lišajeva,kroničnih ekcema i nekih oblika psorijaze.

Osobama koje imaju teškoća s hemeroidima, svrbežom preporučujemo sljedeće: na komadić vate stavite malo pčelinje masti (veličine zrna graška) i lagano utisnuti u anus (ne duboko tek toliko da ne ispadne). U ovakvim situacijama potrebno je komunicirati s liječnikom i ako je on zabranio uporabu bilo kakvih masti – pridržavajte se uputa!

Upozoravamo kako masti nikada ne treba stavljati izravno na otvorenu ranu, niti na rubove rana. Ako to stanje dopušta onda okolinu rane pažljivo premažite tankim slojem pčelinje masti.

Čuvajte svoje zdravlje i ljepotu kože uz najkvalitetnije proizvode i savjete koje  vam donosi Apimel tim stručnjaka.