Apimel phone T / P. 00385 (0)31 351-327 | FAX 00385 (0)31 350-196
Dobrodošli na naše web stranice!

UPOZNAJTE APIMEL PROIZVODE

Apimel proizvodi su prirodni pčelinji proizvodi proizvedeni u Hrvatskoj. U ponudi imamo više vrsta konzumnog meda (bagrem, kesten, lipa, kadulja i cvjetni), proizvoda na bazi meda, ljekovitog bilja i propolisa te kozmetike (Pčelinja mast) i pića s medom (Melkior). Posebno smo ponosni na našu liniju ljekovitih medova koji su jedinstveni dodatak prehrani a pozitivno djeluju na stanje našeg organizma.

Apimel Classic
Apimel Classic
Apimel classic med idealan za svakodnevno korištenje od zdravog doručka u smothie, palačinke ili na tost te do pečenja kolača. Dolazi u staklenim posudama i pvc tubama.
Apimel Plus
Apimel Plus
Ljekovita svojstva meda vrlo su cijenjena zbog svojih antibakterijskih svojstava pogotovo u kombinaciji s ljekovitim biljkama. Stoga smo i proizveli ovu posebnu blagodatnu mješavinu našeg najboljeg meda i ljekovitog bilja kako bi zadovoljili svačije potrebe za očuvanjem zdravlja.
Apimel Premium
Apimel Premium
Med proizveden iz vlastitog pčelinjaka uz dodatak najkvalitetnijih sastojaka kako bi  dali potpuno novi okus medu.
Horeca proizvodi
Horeca proizvodi
Apimel Beauty
Apimel Beauty
Medica
Medica
Čokomel
Čokomel
Kuhajte zdravo

KUHAJTE ZDRAVO S MEDOM

Zdravije kuhati nikad nije bilo lakše! Podijelit ćemo s vama jedan mali, ali bitan savjet: umjesto šećera koristite med i već ste napravili veliki korak ka boljem zdravlju!

RECEPTI

Oduševite se s našim receptima za zdravije kuhanje!

Knedle sa šljivama i medom lavanda
Lagana ljetna salata s Apimel medom
Piletina s medom

Knedle sa šljivama i medom lavanda

Uhvatite posljednje toplije dane aromama i mirisima koji spajaju ljeto s jeseni. Donosimo vam recept za pripremu ukusnih knedli sa šljivama i Apimel premium medom s lavandom!

SASTOJCI

Za tijesto:

  • Pola litre vode
  • ½ žličice soli
  • 500g glatkog brašna
  • 80g maslaca
  • 2 jaja

Za nadjev:

  • 80g šećera
  • 2 žličice suhih cvjetića lavande
  • 50g mljevenih oraha
  • 2-3 žlice bijelog ruma
  • 500g šljiva

Za posluživanje:

  • malo maslaca ili ulja
  • oko 50g krušnih mrvica
  • 2 žlice Apimel meda s dodatkom lavande

PRIPREMA

Umijesite tijesto za knedle, razvaljajte rukama na kružiće te u sredinu stavite nadjev. Oblikujte kuglice pazeći da su otprilike jednake veličine kako bi se sve ravnomjerno skuhale. Knedle stavite kuhati u lagano zasoljenu kipuću vodu dok se sve ne podignu na površinu (10-15 minuta). Na malo maslaca ili ulja popržite krušne mrvice. Ocijedite knedle i uvaljajte ih u mrvice. Zasladite se s Apimel medom s dodatkom lavande. U slast!

Lagana ljetna salata s Apimel medom

U ljetnim danima tragamo za obrocima idealnih kombinacija - brze pripreme, manje kalorija, spravljenih od sezonskih, osvježavajućih sastojaka i naravno, bez potrebe za paljenjem pećnice. Ova ljetna salata je sve to + 1 - ne sadrži gluten.

SASTOJCI

  • 5 kom svježih smokava
  • 5 kriški pršuta
  • mozzarella
  • 5 žličica Apimel meda (iz Apimel Classic linije)
  • sok 1 limuna
  • maslinovo ulje
  • svježi bosiljak
  • papar i sol

PRIPREMA

  1. Smokve, pršut i mozzarellu narežite na veličinu zalogaja te rasporedite u pliću zdjelu ili pladanj.
  2. Posipajte listićima bosiljka po ukusu.
  3. Pomiješajte med, sok limuna, maslinovo ulje, sol i svježe mljeveni papar kako biste dobili fini dresing. Dresing ravnomjerno prelijte preko pripremljenih smokava s pršutom i mozzarellom. Nemojte miješati, kako se smokve ne bi raspale.

Uživajte u slatko-slanom ljetnom osvježenju.

ljetna salata s medom

Piletina s medom

Piletina je jedno od najzahvaljinih mesa, laka i jednostavna za pripremu. Omiljena je svim uzrastima i može ju se pripremati na brojne načine. Za najfiniji okus piletine i jelo koje ćete uvijek iznova pripremati isprobajte naš recept.

SASTOJCI

  • 500 g piletine
  • 500 g špageta
  • 100 g mrkve
  • 30 g celerove stabljike
  • 20 g peršina
  • 5 velikih žlica Apimel meda po izboru
  • 2 male žlice senfa
  • 3 male žlice Vegete
  • 2 male žlice ulja
  • 1 velika žlica sojinog umaka
  • prstohvat šarenog papra
  • prstohvat soli

PRIPREMA

1. Piletinu narežite na kockice, pospite s 1 malom žlicom Vegete te dodajte prstohvat soli i šarenog papra. Potom ju premažite s prethodno pomiješanom smjesom senfa i meda. Ostavite da se marinira 2 sata.

2. U 200 ml kipuće vode dodajte 2 žlice Vegete i kuhajte 6 minuta.

3. Mariniranu piletinu ispecite na tavi. Dodajte sitno narezano povrće i sve prelijte sa 100 ml vode u kojoj ste kuhali Vegetu. Ostavite sve da se pirja na laganoj vatri sve dok piletina i povrće ne omekša.

4. Skuhajte špagete. U njih dodajte 100 ml preostale vode u kojoj ste kuhali Vegetu i žlicu sojinog umaka te sve prokuhajte 5 minuta.

5. Potom u velikoj zdjeli pomiješajte mariniranu piletinu i špagete te sve pospite s nasjeckanim peršinom.

P.S: Prije početka jela. ne zaboravite pripremiti i salatu sa svježim sezonskim povrćem!

recept piletina

NOVOSTI

Saznajte najnovije vijesti iz Apimel svijeta!

NAŠI BRANDOVI

Kontaktirajte nas!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja za nas, slobodno kontaktirajte naš tim koji nikad ne spava! Odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku!

Scroll Up