SASTOJCI

5 jaja

5 žlica brašna

1 žlica vanil šećera

2 velike pune žlice kakaa

na vrh noža prašak za pecivo

5 žlica šećera

Sastojci za kremu

250 ml vrhnja za šlag

1 šlagfix (učvršćivač za šlag)

2 velike žlice Apimel meda

1 vanil šećer ili limun šećer

PRIPREMA

1. Bjelanjke istući u snijeg. Žutanjke izmutiti sa šećerom, dodati brašno, kakao i prašak i miješati dok se dobije glatka smjesa.

2. Dodati 3 žlice snijega od bjelanjka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak bjelanjaka i miješati dok smjesa bude jednolična.

3. Izliti na papir za pečenje koji se stavi na veliki pleh i peći na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola. Ne rezati kao za tortu po sredini.

4. Vrhnje i šlag istuci u čvrsti šlag, dodati van. šećer i Apimel med. Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim, staviti u frižider na 2-3 sata.

5. U kremu i biskvit se može staviti limun šećer umjesto vanil šećer. Odlično zamjenjuje koricu ili aromu limuna.