SASTOJCI
5 jaja
5 žlica brašna
1 žlica vanil šećera
2 velike pune žlice kakaa
na vrh noža prašak za pecivo
5 žlica šećera
Sastojci za kremu
250 ml vrhnja za šlag
1 šlagfix (učvršćivač za šlag)
2 velike žlice Apimel meda
1 vanil šećer ili limun šećer
PRIPREMA
1. Bjelanjke istući u snijeg. Žutanjke izmutiti sa šećerom, dodati brašno, kakao i prašak i miješati dok se dobije glatka smjesa.
2. Dodati 3 žlice snijega od bjelanjka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak bjelanjaka i miješati dok smjesa bude jednolična.
3. Izliti na papir za pečenje koji se stavi na veliki pleh i peći na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola. Ne rezati kao za tortu po sredini.
4. Vrhnje i šlag istuci u čvrsti šlag, dodati van. šećer i Apimel med. Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim, staviti u frižider na 2-3 sata.
5. U kremu i biskvit se može staviti limun šećer umjesto vanil šećer. Odlično zamjenjuje koricu ili aromu limuna.