Sigurni smo da ste do danas barem jednom u životu imali priliku probati domaće štrudle. Recepti za pravljenje savršeno ukusnih štrudli generacijama se prenose s koljena na koljeno, a mi vam danas donosimo recept za medene štrudle s jabukama.

SASTOJCI

TIJESTO/KORE ZA ŠTRUDLE

  • 1 kilogram glatkog brašna
  • 12 žlica ulja
  • 1 mala žlica soli
  • 8 dcl mlake vode

NADJEV

  • 1 kg naribanih jabuka
  • 1 mala žlica šećera
  • 1 naribana korica limuna
  • 5 malih žlica Apimel meda po izboru
  • 3 male žlice limuna
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat cimeta

PRIPREMA

U jednu posudu stavite brašno, sol i ulje. Zatim postepeno, uz dodavanje mlake vode, mijesite sve dok ne dobijete kompaktnu masu koja se ne lijepi za prste.

Od dobivene smjese napravite 4 loptice jednake veličine i ostavite ih da odstoje 45 minuta u toplom prostoru.

Nakon što je tijesto odstajalo ručno ili oklagijom razvaljajte prvu lopticu tijesta sve dok ne dobijete tanko tijesto.

Ravnomjerno rasporedite prethodno napravljeni nadjev po tijestu. Postupak ponovite 4 puta.

Nakon što ste razvukli sve loptice i stavili nadjev na svaki sloj lagano zarolajte štrudlu s jednog kraja na drugi.

Zarolanu štrudlu stavite u prethodno uljem namazanu tepsiju. Premažite ju maslacem i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva da se peče otprilike 45 minuta.

Kada štrudle u pećnici porumene izvadite ih van, poprskajte hladnom vodom i po njima pospite šećer u prahu.

Uživajte u najukusnijim medenim štruklama! 🙂