U ljetnim danima tragamo za obrocima idealnih kombinacija - brze pripreme, manje kalorija, spravljenih od sezonskih, osvježavajućih sastojaka i naravno, bez potrebe za paljenjem pećnice. Ova ljetna salata je sve to + 1 - ne sadrži gluten.

SASTOJCI

  • 5 kom svježih smokava
  • 5 kriški pršuta
  • mozzarella
  • 5 žličica Apimel meda (iz Apimel Classic linije)
  • sok 1 limuna
  • maslinovo ulje
  • svježi bosiljak
  • papar i sol

PRIPREMA

  1. Smokve, pršut i mozzarellu narežite na veličinu zalogaja te rasporedite u pliću zdjelu ili pladanj.
  2. Posipajte listićima bosiljka po ukusu.
  3. Pomiješajte med, sok limuna, maslinovo ulje, sol i svježe mljeveni papar kako biste dobili fini dresing. Dresing ravnomjerno prelijte preko pripremljenih smokava s pršutom i mozzarellom. Nemojte miješati, kako se smokve ne bi raspale.

Uživajte u slatko-slanom ljetnom osvježenju.