Uhvatite posljednje toplije dane aromama i mirisima koji spajaju ljeto s jeseni. Donosimo vam recept za pripremu ukusnih knedli sa šljivama i Apimel premium medom s lavandom!

SASTOJCI

Za tijesto:

  • Pola litre vode
  • ½ žličice soli
  • 500g glatkog brašna
  • 80g maslaca
  • 2 jaja

Za nadjev:

  • 80g šećera
  • 2 žličice suhih cvjetića lavande
  • 50g mljevenih oraha
  • 2-3 žlice bijelog ruma
  • 500g šljiva

Za posluživanje:

  • malo maslaca ili ulja
  • oko 50g krušnih mrvica
  • 2 žlice Apimel meda s dodatkom lavande

PRIPREMA

Umijesite tijesto za knedle, razvaljajte rukama na kružiće te u sredinu stavite nadjev. Oblikujte kuglice pazeći da su otprilike jednake veličine kako bi se sve ravnomjerno skuhale. Knedle stavite kuhati u lagano zasoljenu kipuću vodu dok se sve ne podignu na površinu (10-15 minuta). Na malo maslaca ili ulja popržite krušne mrvice. Ocijedite knedle i uvaljajte ih u mrvice. Zasladite se s Apimel medom s dodatkom lavande. U slast!