Uhvatite posljednje toplije dane aromama i mirisima koji spajaju ljeto s jeseni. Donosimo vam recept za pripremu ukusnih knedli sa šljivama i Apimel premium medom s lavandom!
SASTOJCI
Za tijesto:
- Pola litre vode
- ½ žličice soli
- 500g glatkog brašna
- 80g maslaca
- 2 jaja
Za nadjev:
- 80g šećera
- 2 žličice suhih cvjetića lavande
- 50g mljevenih oraha
- 2-3 žlice bijelog ruma
- 500g šljiva
Za posluživanje:
- malo maslaca ili ulja
- oko 50g krušnih mrvica
- 2 žlice Apimel meda s dodatkom lavande
PRIPREMA
Umijesite tijesto za knedle, razvaljajte rukama na kružiće te u sredinu stavite nadjev. Oblikujte kuglice pazeći da su otprilike jednake veličine kako bi se sve ravnomjerno skuhale. Knedle stavite kuhati u lagano zasoljenu kipuću vodu dok se sve ne podignu na površinu (10-15 minuta). Na malo maslaca ili ulja popržite krušne mrvice. Ocijedite knedle i uvaljajte ih u mrvice. Zasladite se s Apimel medom s dodatkom lavande. U slast!