Apimel phone T / P. 00385 (0)31 351-327 | FAX 00385 (0)31 350-196
Dobrodošli na naše web stranice!

UPOZNAJTE APIMEL PROIZVODE

Apimel proizvodi su prirodni pčelinji proizvodi proizvedeni u Hrvatskoj. U ponudi imamo više vrsta konzumnog meda (bagrem, kesten, lipa, kadulja i cvjetni), proizvoda na bazi meda, ljekovitog bilja i propolisa te kozmetike (Pčelinja mast) i pića s medom (Melkior). Posebno smo ponosni na našu liniju ljekovitih medova koji su jedinstveni dodatak prehrani a pozitivno djeluju na stanje našeg organizma.

Apimel Classic
Apimel Classic
Apimel classic med idealan za svakodnevno korištenje od zdravog doručka u smothie, palačinke ili na tost te do pečenja kolača. Dolazi u staklenim posudama i pvc tubama.
Apimel Plus
Apimel Plus
Ljekovita svojstva meda vrlo su cijenjena zbog svojih antibakterijskih svojstava pogotovo u kombinaciji s ljekovitim biljkama. Stoga smo i proizveli ovu posebnu blagodatnu mješavinu našeg najboljeg meda i ljekovitog bilja kako bi zadovoljili svačije potrebe za očuvanjem zdravlja.
Apimel Premium
Apimel Premium
Med proizveden iz vlastitog pčelinjaka uz dodatak najkvalitetnijih sastojaka kako bi  dali potpuno novi okus medu.
Horeca proizvodi
Horeca proizvodi
Apimel Beauty
Apimel Beauty
Medica
Medica
Čokomel
Čokomel
Kuhajte zdravo

KUHAJTE ZDRAVO S MEDOM

Zdravije kuhati nikad nije bilo lakše! Podijelit ćemo s vama jedan mali, ali bitan savjet: umjesto šećera koristite med i već ste napravili veliki korak ka boljem zdravlju!

RECEPTI

Oduševite se s našim receptima za zdravije kuhanje!

Medena baklava
Jesenska pita s kruškama i medom
MEDENA PITA

Medena baklava

Mekanu i slasnu teksturu ovoj baklavi daje upravo med i sigurni smo da ćete se ovom receptu više puta vratiti. Od sastojaka se dobije velika tepsija baklave, a iste možete smanjiti ovisno o željenoj količini .

SASTOJCI

Kore za baklavu

Smjesa za punjenje
500 g mljevenih orasa
60 g krušnih mrvica
150 g šećera

Preljev
200 g margarina
100 ml ulja
200 g Apimel meda

Zaljev za kraj
korica limuna 400 ml vode
200 g Apimel meda
150 g šećera

PRIPREMA

1. Pomiješajte sastojke za smjesu za punjenje te u drugoj posudi rastopite sastojke za preljev.

2. Nauljite tepsiju te prekrijte prvom korom.

3. Premažite preljevom i prekrijte drugom korom. Ponovite postupak još jednom.

4. Na treću koru ide smjesa za punjenje, zalivena preljevom.

5. Nakon smjese za punjenje stavite koru i prelijte preljevom, a potom ponovite korak sasmjesom s orasima.

6. Ponavljajte dok vam ne ponestane sastojaka i završite s korom samo premazanom uljem.

7. Isijecite porcije i stavite peći na 180 stupnjeva oko 1 sat.

8. Kada je baklava pečena i odležala par minuta, zalijte ju s toplim zaljevom.

9. Vratite baklavu u još toplu pećnicu da se zaljev prožme dok se pećnica ne ohladi.

DODATNI SAVJETI

– umjesto margarina možete koristiti i maslac.

– prije samog pečenja, pripremljenu baklavu možete prekriti s par praznih kora, koje se prije stavljanja zaljeva uklone. Time ćete dobiti ljepšu baklavu bez popucalih gornjih kora.

– u pripremi preljeva i zaljeva savjetujemo ugrijati i otopiti sve sastojke, skloniti s vatre i tek potom dodati med.

Jesenska pita s kruškama i medom

Slatke pite u raznim varijacijama jesenski su najčešći desert, a mi vas pozivamo da isprobate ovu zanimljivu pitu iz koje proviruju vršci krušaka i neodoljivi miris Apimel meda.

SASTOJCI

Za tijesto

225 g integralnog brašna

80 g meda

125 g maslaca Jaje

Za nadjev

1 kg zrelih krušaka

150 – 200 g Apimel meda (ovisno o slatkoći krušaka)

3 jaja 100 g mljevenih badema

100 g brašna Prstohvat soli

PRIPREMA

1. Umijesite tijesto , umotajte u prozirnu foliju i spremite u hladnjak na barem pola sata.

2. Kruške ogulite, ali im ostavite peteljke. Ako želite, odozdo im pažljivo izdubite sredinu s košticama. Poklopljene dinstajte u 125 ml vode i 2 žlice šećera oko 6 minuta, a potom ih dobro ocijedite.

3. Zagrijte pećnicu na 180 °C

4. Ohlađeno tijesto razvaljajte na brašnjavoj podlozi u formu kruga, pa njime obložite okrugli kalup (promjera 26 cm) i okolo izvucite malo rub.

5. Za nadjev odvojite žumanjke od bjeljanjaka, pa ulupajte čvrsti snijeg od bjeljanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksajte pa dodajte Apimel med i brašno.

6. Kuhačom polako umiješajte snijeg od bjeljanjaka, pa kremu razmažite po tijestu.

7. U kremu položite kruške s peteljkama prema gore, a pitu pecite 50-60 minuta.

pita od krušaka

MEDENA PITA

Ovaj recept prepoznatljiv je u Hrvatskoj i postoji više inačica, a mi vam donosimo Apimel verziju i moramo priznati, nama je to omiljena pita.

SASTOJCI

PRHKO TIJESTO

500 g brašna

100 g šećera u prahu

100 g maslaca

120 ml mlijeka

80 g Apimel meda

2 jaja

1 žličica praška za pecivo

1 žličica sode bikarbone

 

KREMA:

800 ml mlijeka

80 g brašna

80 g gustina

80 g šećera u prahu

80 g Apimel meda

80 g mljevenih orašastih plodova po želji

PRIPREMA

1. Zamijesite prhko tijesto od navedenih sastojaka i podijelite na 3 ili 4 dijela (ovisno koliko kora želite). Razvaljajte tijesto i svaku koru pecite oko 7 minuta na 170 stupnjeva.

2. Mlijeko zakuhajte a dio odvojite i zamutite s brašnom, gustinom i vanili šećerom. Kao i kod pripreme pudinga, odvojenu smjesu vratite u zakuhano mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Naravno, ovdje radimo pažljivo da ne nastanu grudice. Maknite s vatre a kada se krema malo ohladi, dodajte med, mljevene orašasta plodove ili dodatno što inače volite u kremama.
3. Filujte kore i režite nakon što odstoji barem nekoliko sati. Nama je pita najbolja nakon dan ili dva kada se sve dobro upije i spoji.

DODATNO:
– U kremu možete dodati i malo bijele čokolade te ukoliko volite slađe, preporučujemo i vanili šećer.
– Ova pita može se završiti s kremom, no ako volite čokoladnu glazuru kao i mi, preporučujemo glazirati pitu čokoladom na standardni način.
– Kore je moguće pripremiti i koji dan ranije te ih čuvati u foliji do pripreme

U slast!

Medena pita

NOVOSTI

Saznajte najnovije vijesti iz Apimel svijeta!

NAŠI BRANDOVI

Kontaktirajte nas!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja za nas, slobodno kontaktirajte naš tim koji nikad ne spava! Odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku!

Scroll Up