Apimel phone T / P. 00385 (0)31 351-327 | FAX 00385 (0)31 350-196
Dobrodošli na naše web stranice!

UPOZNAJTE APIMEL PROIZVODE

Apimel proizvodi su prirodni pčelinji proizvodi proizvedeni u Hrvatskoj. U ponudi imamo više vrsta konzumnog meda (bagrem, kesten, lipa, kadulja i cvjetni), proizvoda na bazi meda, ljekovitog bilja i propolisa te kozmetike (Pčelinja mast) i pića s medom (Melkior). Posebno smo ponosni na našu liniju ljekovitih medova koji su jedinstveni dodatak prehrani a pozitivno djeluju na stanje našeg organizma.

Apimel Classic
Apimel Classic
Apimel classic med idealan za svakodnevno korištenje od zdravog doručka u smothie, palačinke ili na tost te do pečenja kolača. Dolazi u staklenim posudama i pvc tubama.
Apimel Plus
Apimel Plus
Ljekovita svojstva meda vrlo su cijenjena zbog svojih antibakterijskih svojstava pogotovo u kombinaciji s ljekovitim biljkama. Stoga smo i proizveli ovu posebnu blagodatnu mješavinu našeg najboljeg meda i ljekovitog bilja kako bi zadovoljili svačije potrebe za očuvanjem zdravlja.
Apimel Premium
Apimel Premium
Med proizveden iz vlastitog pčelinjaka uz dodatak najkvalitetnijih sastojaka kako bi  dali potpuno novi okus medu.
Horeca proizvodi
Horeca proizvodi
Apimel Beauty
Apimel Beauty
Medica
Medica
Čokomel
Čokomel
Kuhajte zdravo

KUHAJTE ZDRAVO S MEDOM

Zdravije kuhati nikad nije bilo lakše! Podijelit ćemo s vama jedan mali, ali bitan savjet: umjesto šećera koristite med i već ste napravili veliki korak ka boljem zdravlju!

RECEPTI

Oduševite se s našim receptima za zdravije kuhanje!

Karamele od meda kao jedinstveni dar za Božić
Medena božićna kućica
Punjene jabuke s orasima i čarobnim medenim umakom

Karamele od meda kao jedinstveni dar za Božić

Božić se približava nevjerojatno brzo, a uz sve što trebamo napraviti najčešće nemamo vremena detaljno razmisliti o svakom poklonu. Ako više ne znate što i kome pokloniti donosimo vam nevjerojatno lagan i jednostavan prijedlog za unikatan dar, koji će u svakome probuditi malog sladokusca.

SASTOJCI

  • 250 g šećera
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 30 g maslaca
  • 60 g Apimel meda
  • ekstrakt vanilije

PRIPREMA

  • U loncu pomiješajte sve sastojke: šećer, slatko vrhnje, maslac, ekstrakt vanilije i Apimel med. Sve dobro izmiješajte i zagrijavajte na laganoj vatri.
  • Kad se šećer otopi sve kuhajte dok se mješavina ne zgusne i ne dobije karakterističnu bež boju karamele.
  • Kad je sirup gotov isipajte ga u kalupe i ostavite da se prohladi. Ohlađeno stavite u hladnjak da očvrsne do kraja.

IZBOR KALUPA (koji god imate pri ruci):

  • Kalup može biti silikonski ili metalni. Ako koristite metalni trebate ga obložiti papirom za pečenje i premazati tankim slojem ulja. Ako koristite silikonski samo ga lagano premažite tankim slojem ulja.
  • Možete koristiti jedan veliki kalup, veličine približno 20×20 cm,ili više malih kalupa različitih oblika koji će poslužiti za formiranje pojedinačnih karamela. Ako ste koristili jedan veliki kalup, mlaki, ali čvrsti, komad karamele pažljivo odlijepite od papira za pečenje i vratite ga na papir. Nauljenim nožem polako režite kockice karamele (mogu biti pravilne 2×2 cm ili duguljaste 1×3 cm). Kad ste sve izrezali vratite ih u hladnjak da očvrsnu do kraja.

DODATNO:

  • U recept možete dodati žlicu zdrobljenih oraha, lješnjaka ili badema, sitno nasjeckanih osušenih brusnica ili grožđica. Za poseban doživljaj karamele možete posipati s par zrnaca krupne soli za neobičan kontrast u okusima.
  • Na kraju svaku karamelu možete staviti u papirnati kalup (poslužit će vam kalupi za muffine) ili ju umotati u mali komad papira (ukrasni papir, plastična prozirna folija i sl.)
  • Zamotanim karamelama možete napuniti ukrasnu vrećicu ili ih u kalupima uredno poslagati u kutijicu. U kombinaciji s mašnicom i ručno napisanom porukom za blagoslovljene blagdane razvući ćete svakome osmjeh na lice.

Medena božićna kućica

Kao "točka na i" prekrasnim blagdanskim dekoracijama ovdje je medena božićna kućica. Krasit će vaš blagdanski stol šireći prekrasne arome Božića, a na kraju je možete podijeliti sa svojim bližnjima i zasladiti se. Jednostavno neodoljivo...

SASTOJCI

Za tijesto:

  • 350 g Apimel meda
  • 2 jaja
  • 250 g šećera u prahu
  • 750 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 250 g maslaca
  • 2 žličice mljevenog cimeta
  • 2 žličice mljevenog đumbira

Za ukrasni snijeg:

  • 2 bjelanjka
  • 450 g šećera u prahu
  • 1 limun – sok

Za lijepljenje:

  • 225 g šećera

Sve ostalo:

  • šećerni ukrasi
  • bombončići
  • prehrambene boje

PRIPREMA

  1. Pomiješajte brašno, sol, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, mljeveni cimet i mljeveni đumbir. U drugoj posudi miksajte maslac sa šećerom dok ne postanu pjenasti i lagani, dodajte jaja i naposljetku med koji ste prethodno zagrijali. Kad se sve sjedini dodajte suhe sastojke i nježno umiješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
  2. Tijesto umotajte u foliju i ostavite 24 sata u hladnjaku. Tako može stajati i do desetak dana.
  3. Kad izvadite tijesto iz hladnjaka razvaljajte ga na debljinu od 5 mm (možete i deblje ako želite). Po veličini razvaljanog tijesta odredite koliko veliku kućicu želite. Nacrtajte stranice kućice na običnom papiru kako biste napravili šablonu (4 stranice, 2 plohe za krov, vrata i prozori po želji; ne zaboravite izrezati otvore na stranicama). Zagrijte pećnicu na 180 °C i u međuvremenu izrežite plohe za svoju kućicu.
  4. Dijelove tijesta pažljivo stavite na papir za pečenje i prebacite u tepsije. Svaki dio pecite oko 10 minuta ili dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Kad su gotovi ostavite ih da se ohlade na ravnoj površini kako se ne bi iskrivili.
  5. Kao “ljepilo” koristimo otopljeni šećer. Na laganoj vatri otapajte šećer dok ne poprimi blago smeđu boju. Nemojte dopustiti da previše potamni jer će biti gorkog okusa i pazite da se ne opečete.
  6. Otopljeni šećer prebacite u hladnu posudu sa strane da se ne bi nastavio zagrijavati. Stranice ohlađenih komada tijesta mažite ljepljivom tekućinom i spajajte komade. Dok se ne učvrste, pored stranica možete postaviti šalice kako bi ih držale.
  7. Za snijeg za ukrašavanje miksajte bjelanjke dok ne budu bijeli, ali ne jako čvrsti. Umiješajte dvije žlice šećera u prahu i limunov sok da bude kremasto. Postepeno dodajte ostatak šećera u prahu, sve dok smjesa ne bude meka i bijela. Ako na kraju nije dovoljno čvrsta i ne zadržava oblik dodajte još šećera u prahu.
  8. Smjesu posipajte žlicom po krovu tako da izgleda kao snijeg, a ukrašavati prozore, vrata i zidove možete koristeći vrećicu za ukrašavanje.

DODATNO:

  • Ako u smjesu za snijeg dodate jestive boje možete napraviti dodatne ukrase kao što su zeleni vjenčić na vratima, crveno cvijeće i slično.
  • Gotovu kućicu možete, ali i ne morate, lagano posipati šećerom u prahu. Uz to, ljepljivim šećerom na kućicu možete zalijepiti i bombončiće, šećerne štapiće i druge jestive slastice koje poželite.
  • Ako vam je ostalo viška tijesta od njega pravite male medenjake u obliku srca, zvjezdica, borića, sobova, snjegovića i svega ostalog što vam padne na pamet. Ukrasiti ih možete ostatcima snijega za ukrašavanje u bijeloj ili drugoj boji.
medena

Punjene jabuke s orasima i čarobnim medenim umakom

Svi uvijek imamo neki višak jabuka kojih ima premalo za neki kolač, a previše da bismo ih sve pojeli sirove. Zato vam donosimo recept koji možete prilagoditi ovisno o količini jabuka koje koristite. Možete ih poslužiti i kao doručak, ako dodate dvije žlice zobenih pahuljica u osnovni recept punjenja, a divne su i uz kuglicu sladoleda! U ovom smo receptu koristili 6 jabuka srednje veličine. Vi koristite koliko god jabuka želite ili imate na raspolaganju.

SASTOJCI

Za nadjev:

  • 1 žlica maslaca (1/2 žličice po jabuci)
  • 1 žlica Apimel meda (1/2 žličice po jabuci)
  • 1 žlica cimeta (1/2 žličice po jabuci)
  • 120 g oraha mljevenih (20 g po jabuci)
  • limunov sok od jednog limuna (1/2 žličice po jabuci)
  • središta izdubljenih jabuka

Za medeni umak:

  • 2 žličice maslaca (1/2 žličice po jabuci)
  • 3 žlice Apimel meda (1 i 1/2 žličica po jabuci)

Dodatno:

  • Cimet
  • Tostirani lješnjaci – za ovaj recept dovoljno je 20 lješnjaka (3-4 lješnjaka po jabuci)

PRIPREMA

  1. Pećnicu zagrijte na 200 °C, a jabuke operite i izdubite žličicom. Ne ostavljajte pretanak rub da se ne uruše kroz pečenje. Meso jabuka koje ste izdubili isjeckajte.
  2. Na laganoj vatri u manjoj posudi otopite žlicu maslaca i potom dodajte sjeckane jabuke, cimet i Apimel med. Kad jabuke omekšaju dodajte sok od limuna i mljevene orahe te kuhajte još koju minutu da se prožmu svi okusi.
  3. Lješnjake tostirajte na tavi nekoliko minuta ili na 180 °C u pećnici, 10 do 15 minuta. Svakih pet minuta izvadite tepsiju i protresite ih. Gotovi su kad dobiju tamno smeđu boju, a onda ih pažljivo (vrući su) oljuštite i nasjeckajte.
  4. U novoj posudi pripremite medeni umak tako što ćete zagrijati maslac do vrenja, dodati Apimel med, miješati par minuta i maknuti s vatre.
  5. Svaku jabuku iznutra posipajte cimetom, napunite nadjevom do vrha i posipajte lješnjacima.
  6. Jabuke pecite na temperaturi 180 – 200 °C oko 35 minuta.
  7. Kad su gotove vruće jabuke prelijte vrućim umakom od meda.

Savjet: Lješnjake vrlo jednostavno možete oljuštiti tako što ćete ih staviti u suhu kuhinjsku krpu i grubo izvaljati rukom.

punjene

NOVOSTI

Saznajte najnovije vijesti iz Apimel svijeta!

NAŠI BRANDOVI

Kontaktirajte nas!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja za nas, slobodno kontaktirajte naš tim koji nikad ne spava! Odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku!

Scroll Up