Apimel phone T / P. 00385 (0)31 351-327 | FAX 00385 (0)31 350-196
Dobrodošli na naše web stranice!

UPOZNAJTE APIMEL PROIZVODE

Apimel proizvodi su prirodni pčelinji proizvodi proizvedeni u Hrvatskoj. U ponudi imamo više vrsta konzumnog meda (bagrem, kesten, lipa, kadulja i cvjetni), proizvoda na bazi meda, ljekovitog bilja i propolisa te kozmetike (Pčelinja mast) i pića s medom (Melkior). Posebno smo ponosni na našu liniju ljekovitih medova koji su jedinstveni dodatak prehrani a pozitivno djeluju na stanje našeg organizma.

Apimel Classic
Apimel Classic
Apimel classic med idealan za svakodnevno korištenje od zdravog doručka u smothie, palačinke ili na tost te do pečenja kolača. Dolazi u staklenim posudama i pvc tubama.
Apimel Plus
Apimel Plus
Ljekovita svojstva meda vrlo su cijenjena zbog svojih antibakterijskih svojstava pogotovo u kombinaciji s ljekovitim biljkama. Stoga smo i proizveli ovu posebnu blagodatnu mješavinu našeg najboljeg meda i ljekovitog bilja kako bi zadovoljili svačije potrebe za očuvanjem zdravlja.
Apimel Premium
Apimel Premium
Med proizveden iz vlastitog pčelinjaka uz dodatak najkvalitetnijih sastojaka kako bi  dali potpuno novi okus medu.
Horeca proizvodi
Horeca proizvodi
Apimel Beauty
Apimel Beauty
Medica
Medica
Čokomel
Čokomel
Kuhajte zdravo

KUHAJTE ZDRAVO S MEDOM

Zdravije kuhati nikad nije bilo lakše! Podijelit ćemo s vama jedan mali, ali bitan savjet: umjesto šećera koristite med i već ste napravili veliki korak ka boljem zdravlju!

RECEPTI

Oduševite se s našim receptima za zdravije kuhanje!

Punjene jabuke s orasima i čarobnim medenim umakom
Pečena mrkva i cikla uz umak od jogurta
Knedle sa šljivama i medom lavanda

Punjene jabuke s orasima i čarobnim medenim umakom

Svi uvijek imamo neki višak jabuka kojih ima premalo za neki kolač, a previše da bismo ih sve pojeli sirove. Zato vam donosimo recept koji možete prilagoditi ovisno o količini jabuka koje koristite. Možete ih poslužiti i kao doručak, ako dodate dvije žlice zobenih pahuljica u osnovni recept punjenja, a divne su i uz kuglicu sladoleda! U ovom smo receptu koristili 6 jabuka srednje veličine. Vi koristite koliko god jabuka želite ili imate na raspolaganju.

SASTOJCI

Za nadjev:

  • 1 žlica maslaca (1/2 žličice po jabuci)
  • 1 žlica Apimel meda (1/2 žličice po jabuci)
  • 1 žlica cimeta (1/2 žličice po jabuci)
  • 120 g oraha mljevenih (20 g po jabuci)
  • limunov sok od jednog limuna (1/2 žličice po jabuci)
  • središta izdubljenih jabuka

Za medeni umak:

  • 2 žličice maslaca (1/2 žličice po jabuci)
  • 3 žlice Apimel meda (1 i 1/2 žličica po jabuci)

Dodatno:

  • Cimet
  • Tostirani lješnjaci – za ovaj recept dovoljno je 20 lješnjaka (3-4 lješnjaka po jabuci)

PRIPREMA

  1. Pećnicu zagrijte na 200 °C, a jabuke operite i izdubite žličicom. Ne ostavljajte pretanak rub da se ne uruše kroz pečenje. Meso jabuka koje ste izdubili isjeckajte.
  2. Na laganoj vatri u manjoj posudi otopite žlicu maslaca i potom dodajte sjeckane jabuke, cimet i Apimel med. Kad jabuke omekšaju dodajte sok od limuna i mljevene orahe te kuhajte još koju minutu da se prožmu svi okusi.
  3. Lješnjake tostirajte na tavi nekoliko minuta ili na 180 °C u pećnici, 10 do 15 minuta. Svakih pet minuta izvadite tepsiju i protresite ih. Gotovi su kad dobiju tamno smeđu boju, a onda ih pažljivo (vrući su) oljuštite i nasjeckajte.
  4. U novoj posudi pripremite medeni umak tako što ćete zagrijati maslac do vrenja, dodati Apimel med, miješati par minuta i maknuti s vatre.
  5. Svaku jabuku iznutra posipajte cimetom, napunite nadjevom do vrha i posipajte lješnjacima.
  6. Jabuke pecite na temperaturi 180 – 200 °C oko 35 minuta.
  7. Kad su gotove vruće jabuke prelijte vrućim umakom od meda.

Savjet: Lješnjake vrlo jednostavno možete oljuštiti tako što ćete ih staviti u suhu kuhinjsku krpu i grubo izvaljati rukom.

punjene

Pečena mrkva i cikla uz umak od jogurta

Ovaj vam recept može poslužiti kao bezmesni obrok, prilog glavnom jelu na obiteljskim okupljanjima ili kao međuobrok kada vam treba nešto zdravo i prozračno. Isprobajte ga i otkrijte jesen na tanjuru.

SASTOJCI

  • 4 male ili 2 velike cikle
  • 3 velike mrkve
  • Sok jedne naranče
  • 4 žlice meda
  • Malo grančica timijana
  • Sol i papar
  • 1 režanj češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 200 g grčkog jogurta

Prije pripreme zagrijte pećnicu na 200° C.

PRIPREMA

  1. Mrkvu i ciklu očistite i narežite na komade otprilike jednake debljine. Potom ih stavite u posudu za pečenje. Začinite solju, paprom, medom (3 žlice), narančinim sokom, timijanom i maslinovim uljem. Potom dobro promiješajte i stavite u zagrijanu pećnicu.
  2. Pecite 45 min do 1 sat, ovisno o tome koliko mekano želite povrće.
  3. Dok se mrkva i cikla peku, pomiješajte jogurt s dobro usitnjenim češnjakom te dodajte prstohvat soli i zadnju žlicu meda. Po želji možete dodati ostalih vama dragih začina.
  4. Poslužite pečenu mrkvu i ciklu uz umak od jogurta. Dobar tek!
pečena

Knedle sa šljivama i medom lavanda

Uhvatite posljednje toplije dane aromama i mirisima koji spajaju ljeto s jeseni. Donosimo vam recept za pripremu ukusnih knedli sa šljivama i Apimel premium medom s lavandom!

SASTOJCI

Za tijesto:

  • Pola litre vode
  • ½ žličice soli
  • 500g glatkog brašna
  • 80g maslaca
  • 2 jaja

Za nadjev:

  • 80g šećera
  • 2 žličice suhih cvjetića lavande
  • 50g mljevenih oraha
  • 2-3 žlice bijelog ruma
  • 500g šljiva

Za posluživanje:

  • malo maslaca ili ulja
  • oko 50g krušnih mrvica
  • 2 žlice Apimel meda s dodatkom lavande

PRIPREMA

Umijesite tijesto za knedle, razvaljajte rukama na kružiće te u sredinu stavite nadjev. Oblikujte kuglice pazeći da su otprilike jednake veličine kako bi se sve ravnomjerno skuhale. Knedle stavite kuhati u lagano zasoljenu kipuću vodu dok se sve ne podignu na površinu (10-15 minuta). Na malo maslaca ili ulja popržite krušne mrvice. Ocijedite knedle i uvaljajte ih u mrvice. Zasladite se s Apimel medom s dodatkom lavande. U slast!

NOVOSTI

Saznajte najnovije vijesti iz Apimel svijeta!

NAŠI BRANDOVI

Kontaktirajte nas!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja za nas, slobodno kontaktirajte naš tim koji nikad ne spava! Odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku!

Scroll Up