Apimel phone T / P. 00385 (0)31 351-327 | FAX 00385 (0)31 350-196
Dobrodošli na naše web stranice!

UPOZNAJTE APIMEL PROIZVODE

Apimel proizvodi su prirodni pčelinji proizvodi proizvedeni u Hrvatskoj. U ponudi imamo više vrsta konzumnog meda (bagrem, kesten, lipa, kadulja i cvjetni), proizvoda na bazi meda, ljekovitog bilja i propolisa te kozmetike (Pčelinja mast) i pića s medom (Melkior). Posebno smo ponosni na našu liniju ljekovitih medova koji su jedinstveni dodatak prehrani a pozitivno djeluju na stanje našeg organizma.

Apimel Classic
Apimel Classic
Apimel classic med idealan za svakodnevno korištenje od zdravog doručka u smothie, palačinke ili na tost te do pečenja kolača. Dolazi u staklenim posudama i pvc tubama.
Apimel Plus
Apimel Plus
Ljekovita svojstva meda vrlo su cijenjena zbog svojih antibakterijskih svojstava pogotovo u kombinaciji s ljekovitim biljkama. Stoga smo i proizveli ovu posebnu blagodatnu mješavinu našeg najboljeg meda i ljekovitog bilja kako bi zadovoljili svačije potrebe za očuvanjem zdravlja.
Apimel Premium
Apimel Premium
Med proizveden iz vlastitog pčelinjaka uz dodatak najkvalitetnijih sastojaka kako bi  dali potpuno novi okus medu.
Horeca proizvodi
Horeca proizvodi
Apimel Beauty
Apimel Beauty
Medica
Medica
Čokomel
Čokomel
Kuhajte zdravo

KUHAJTE ZDRAVO S MEDOM

Zdravije kuhati nikad nije bilo lakše! Podijelit ćemo s vama jedan mali, ali bitan savjet: umjesto šećera koristite med i već ste napravili veliki korak ka boljem zdravlju!

RECEPTI

Oduševite se s našim receptima za zdravije kuhanje!

Božićni medenjaci
Antički keksi
Juha od mrkve s medom

Božićni medenjaci

Medenjaci su jedan od omiljenih kolačića svih uzrasta. Ukusni, mekani i jednostavni za pripremu...uvijek nas vrate u djetinjstvo i podsjete na blagdane koje smo proveli u toplini doma s obitelji na okupu. Razveselite i vi svoje najmilije ove blagdane s Apimel božićnim medenjacima! :)

SASTOJCI

TIJESTO

  • 50 dkg glatkog brašna
  • 20 dkg šećera
  • 3 cijela jaja
  • 15 dkg Apimel meda s cimetom
  • 1 velika žlica sode
  • 1 velika žlica masti
  • muškatni oraščić
  • ekstrakt vanilije

 

GLAZURA

Ovisno o vašim preferencijama glazuru možete napraviti tradicionalnu (pomiješajte 1 bjelanjak i 300 g šećera u prahu) ili biti kreativni i igrati se s otopljenom čokoladom, krem namazom ili džemom.

PRIPREMA

U zdjelu stavite brašno i dodajte: šećer, jaja, med, sodu, mast, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije. Sve pomiješajte te ručno zamijesite tijesto.

 

Kada se sastojci povežu i tijesto postane glatko zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.

 

Nakon što tijesto odstoji u hladnjaku, podijelite ga na tri dijela i svaki dio razvaljajte pomoću valjka na debljinu od 1 cm na pobrašnjenoj podlozi.

 

Zatim uzmite modlice, uvaljajte ih u brašno i počnite izrezivati tijesto. U kalup za pečenje na koji je prethodno stavljen papir za pečenje stavite izrezane oblike tijesta.

 

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 15 minuta.

 

Nakon što medenjake izvadite iz pećnice ostavite ih sat vremena na sobnoj temperaturi da se ohlade. Za to vrijeme pripremite glazure koje želite upotrijebiti za ukrašavanje vaših blagdanskih medenjaka i dajte mašti na volju!

 

Dobar tek želi vam Apimel 🙂

Antički keksi

Pasteli ili intrion bio je najpoželjnija poslastica starih Grka i ljudi s Bliskog istoka prije 6000 godina. Keks od samo dva sastojka bio je ujedno zdrav i ljekovit, kao i sladak te ukusan. Smatra se najstarijim kolačem na svijetu.

SASTOJCI

300 grama paste od čistog mljevenog sezama (tahini)
300 grama Apimel meda

PRIPREMA

Dobro promiješajte sastojke i napravite kuglice. Stavite ih u hladnjak da se stisnu i to je to! Po želji keksiće možete preliti tamnom čokoladom koja se izvrsno slaže s medom i sezamom.
Ukoliko nemate tahini, možete ga napraviti sami. Trebaju vam oljuštene sirove sjemenke sezama i malo sezamovog ulja. Sjemenke prepržite na tavi dok ne dobiju zlatnu boju. Ubacite ih u blender, dodajte ulje i blendajte dok ne dobijete glatku gustu smjesu.

Juha od mrkve s medom

SASTOJCI

1 kg mrkve
3 žlice Apimel meda po izboru
3 žlice maslinovog ulja
1 veliki luk
2 češnja češnjaka
nekoliko grančica svježeg timijana ili začina po želji
1.2l vode ili temeljca
150ml vrhnja za kuhanje

PRIPREMA

Zagrijte pećnicu na 200°C, narezanu mrkvu ravnomjerno pospite s 2 žlice meda i maslinovim uljem, istresite u posudu za pečenje te začinite solju i paprom. Pecite 20 minuta, zatim promiješajte, te pecite još 20 minuta. Za to vrijeme u loncu popržite luk, češnjak i timijan dok luk ne omekša (10ak minuta).

Kada se mrkva ispeče, izlijte sav sadržaj iz posude za pečenje u lonac s lukom, dodajte vodu ili temeljac i prokuhajte dok ne zavrije. Zatim usitnite sve štapnim mikserom u krem juhu. Dodajte preostali med i vrhnje za kuhanje i vratite kratko na vatru. Ukrasite s listićima timijana i nekoliko kapi vrhnja. Dobar tek!

juha od mrkve s medom

NOVOSTI

Saznajte najnovije vijesti iz Apimel svijeta!

NAŠI BRANDOVI

Kontaktirajte nas!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja za nas, slobodno kontaktirajte naš tim koji nikad ne spava! Odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku!

Scroll Up