Apimel phone T / P. 00385 (0)31 351-327 | FAX 00385 (0)31 350-196
Dobrodošli na naše web stranice!
  • Simple Usage
    Simple Usage
  • Huge-IT Slider
    Huge-IT Slider
    The slider allows having unlimited amount of images with their titles and descriptions. The slider uses autogenerated shortcodes making it easier for the users to add it to the custom location.
  • Zdravlje dolazi iz Apimel kutijica

UPOZNAJTE APIMEL PROIZVODE

Apimel proizvodi su prirodni pčelinji proizvodi proizvedeni u Hrvatskoj. U ponudi imamo više vrsta konzumnog meda (bagrem, kesten, lipa, kadulja i cvjetni), proizvoda na bazi meda, ljekovitog bilja i propolisa te kozmetike (Pčelinja mast) i pića s medom (Melkior). Posebno smo ponosni na našu liniju ljekovitih medova koji su jedinstveni dodatak prehrani a pozitivno djeluju na stanje našeg organizma.

Apimel Classic
Apimel Classic
Apimel classic med idealan za svakodnevno korištenje od zdravog doručka u smothie, palačinke ili na tost te do pečenja kolača. Dolazi u staklenim posudama i pvc tubama.
Apimel Plus
Apimel Plus
Ljekovita svojstva meda vrlo su cijenjena zbog svojih antibakterijskih svojstava pogotovo u kombinaciji s ljekovitim biljkama. Stoga smo i proizveli ovu posebnu blagodatnu mješavinu našeg najboljeg meda i ljekovitog bilja kako bi zadovoljili svačije potrebe za očuvanjem zdravlja.
Apimel Premium
Apimel Premium
Med proizveden iz vlastitog pčelinjaka uz dodatak najkvalitetnijih sastojaka kako bi  dali potpuno novi okus medu.
Horeca proizvodi
Horeca proizvodi
Apimel Beauty
Apimel Beauty
Medica
Medica
Čokomel
Čokomel
Kuhajte zdravo

KUHAJTE ZDRAVO S MEDOM

Zdravije kuhati nikad nije bilo lakše! Podijelit ćemo s vama jedan mali, ali bitan savjet: umjesto šećera koristite med i već ste napravili veliki korak ka boljem zdravlju!

RECEPTI

Oduševite se s našim receptima za zdravije kuhanje!

Madeleine keksi s Apimel medom od lavande
Medena baklava
Jesenska pita s kruškama i medom

Madeleine keksi s Apimel medom od lavande

Brz i lagan proljetni recept koji odlično paše uz svaku šalicu čaja. Navedeni sastojci su dovoljni za pripremu dva tuceta Madeleine keksa, a iste možete smanjiti ovisno o željenoj količini:

SASTOJCI

150 grama neslanog maslaca
4 velika bjelanjka sobne temperature
170 grama šećera u prahu 
100 grama pšeničnog brašna 
35 grama mljevenih badema
2-3 žlice Apimel meda s lavandom

POSEBNA OPREMA
Kalup za Madeleine kekse  

PRIPREMA

1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
2. Premažite kalupe maslacom i posipajte brašnom.
3. Otopite maslac u tavi na srednjoj temperaturi i kuhajte sve dok ne poprimi zlatno smeđu boju.
4. Promiješajte oba tipa brašna, bjelanjke i šećer uz pomoć električnog miksera.
5. Dodajte Apimel med s lavandom i otopljeni maslac u smjesu te ju dobro istucite da nema grudica.
6. Postavite otprilike jednu žlicu smjese u svaki kalup.
7. Pecite 12 minuta dok ne primijetite da su im rubovi suhi. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hlade nekoliko minuta.
8. Nježno izvadite kekse iz kalupa i poslužite dok su još topli.

Za ponovnu pripremu operite kalupe i pustite da se u potpunosti ohlade prije daljnje upotrebe.

Medena baklava

Mekanu i slasnu teksturu ovoj baklavi daje upravo med i sigurni smo da ćete se ovom receptu više puta vratiti. Od sastojaka se dobije velika tepsija baklave, a iste možete smanjiti ovisno o željenoj količini .

SASTOJCI

1/2 kg gotovih kora za baklavu

Smjesa za punjenje
500 g mljevenih oraha
60 g krušnih mrvica
150 g šećera

Preljev
200 g margarina
100 ml ulja
200 g Apimel meda

Zaljev za kraj
korica limuna
400 ml vode
200 g Apimel meda
150 g šećera

PRIPREMA

1. Pomiješajte sastojke za smjesu za punjenje te u drugoj posudi rastopite sastojke za preljev.

2. Nauljite tepsiju te prekrijte prvom korom.

3. Premažite preljevom i prekrijte drugom korom. Ponovite postupak još jednom.

4. Na treću koru ide smjesa za punjenje, zalivena preljevom.

5. Nakon smjese za punjenje stavite koru i prelijte preljevom, a potom ponovite korak sasmjesom s orasima.

6. Ponavljajte dok vam ne ponestane sastojaka i završite s korom samo premazanom uljem.

7. Isijecite porcije i stavite peći na 180 stupnjeva oko 1 sat.

8. Kada je baklava pečena i odležala par minuta, zalijte ju s toplim zaljevom.

9. Vratite baklavu u još toplu pećnicu da se zaljev prožme dok se pećnica ne ohladi.

DODATNI SAVJETI
– umjesto margarina možete koristiti i maslac.

– prije samog pečenja, pripremljenu baklavu možete prekriti s par praznih kora, koje se prije stavljanja zaljeva uklone. Time ćete dobiti ljepšu baklavu bez popucalih gornjih kora.

– u pripremi preljeva i zaljeva savjetujemo ugrijati i otopiti sve sastojke, skloniti s vatre i tek potom dodati med.

Jesenska pita s kruškama i medom

Slatke pite u raznim varijacijama jesenski su najčešći desert, a mi vas pozivamo da isprobate ovu zanimljivu pitu iz koje proviruju vršci krušaka i neodoljivi miris Apimel meda.

SASTOJCI

Za tijesto

225 g integralnog brašna

80 g meda

125 g maslaca Jaje

Za nadjev

1 kg zrelih krušaka

150 – 200 g Apimel meda (ovisno o slatkoći krušaka)

3 jaja 100 g mljevenih badema

100 g brašna Prstohvat soli

PRIPREMA

1. Umijesite tijesto , umotajte u prozirnu foliju i spremite u hladnjak na barem pola sata.

2. Kruške ogulite, ali im ostavite peteljke. Ako želite, odozdo im pažljivo izdubite sredinu s košticama. Poklopljene dinstajte u 125 ml vode i 2 žlice šećera oko 6 minuta, a potom ih dobro ocijedite.

3. Zagrijte pećnicu na 180 °C

4. Ohlađeno tijesto razvaljajte na brašnjavoj podlozi u formu kruga, pa njime obložite okrugli kalup (promjera 26 cm) i okolo izvucite malo rub.

5. Za nadjev odvojite žumanjke od bjeljanjaka, pa ulupajte čvrsti snijeg od bjeljanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksajte pa dodajte Apimel med i brašno.

6. Kuhačom polako umiješajte snijeg od bjeljanjaka, pa kremu razmažite po tijestu.

7. U kremu položite kruške s peteljkama prema gore, a pitu pecite 50-60 minuta.

pita od krušaka

NOVOSTI

Saznajte najnovije vijesti iz Apimel svijeta!

NAŠI BRANDOVI

Kontaktirajte nas!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja za nas, slobodno kontaktirajte naš tim koji nikad ne spava! Odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku!

Scroll Up