Apimel phone T / P. 00385 (0)31 351-327 | FAX 00385 (0)31 350-196
Dobrodošli na naše web stranice!

UPOZNAJTE APIMEL PROIZVODE

Apimel proizvodi su prirodni pčelinji proizvodi proizvedeni u Hrvatskoj. U ponudi imamo više vrsta konzumnog meda (bagrem, kesten, lipa, kadulja i cvjetni), proizvoda na bazi meda, ljekovitog bilja i propolisa te kozmetike (Pčelinja mast) i pića s medom (Melkior). Posebno smo ponosni na našu liniju ljekovitih medova koji su jedinstveni dodatak prehrani a pozitivno djeluju na stanje našeg organizma.

Apimel Classic
Apimel Classic
Apimel classic med idealan za svakodnevno korištenje od zdravog doručka u smothie, palačinke ili na tost te do pečenja kolača. Dolazi u staklenim posudama i pvc tubama.
Apimel Plus
Apimel Plus
Ljekovita svojstva meda vrlo su cijenjena zbog svojih antibakterijskih svojstava pogotovo u kombinaciji s ljekovitim biljkama. Stoga smo i proizveli ovu posebnu blagodatnu mješavinu našeg najboljeg meda i ljekovitog bilja kako bi zadovoljili svačije potrebe za očuvanjem zdravlja.
Apimel Premium
Apimel Premium
Med proizveden iz vlastitog pčelinjaka uz dodatak najkvalitetnijih sastojaka kako bi  dali potpuno novi okus medu.
Horeca proizvodi
Horeca proizvodi
Apimel Beauty
Apimel Beauty
Medica
Medica
Čokomel
Čokomel
Kuhajte zdravo

KUHAJTE ZDRAVO S MEDOM

Zdravije kuhati nikad nije bilo lakše! Podijelit ćemo s vama jedan mali, ali bitan savjet: umjesto šećera koristite med i već ste napravili veliki korak ka boljem zdravlju!

RECEPTI

Oduševite se s našim receptima za zdravije kuhanje!

Lagana ljetna salata s Apimel medom
Piletina s medom
Uskršnja pogača s medom

Lagana ljetna salata s Apimel medom

U ljetnim danima tragamo za obrocima idealnih kombinacija - brze pripreme, manje kalorija, spravljenih od sezonskih, osvježavajućih sastojaka i naravno, bez potrebe za paljenjem pećnice. Ova ljetna salata je sve to + 1 - ne sadrži gluten.

SASTOJCI

  • 5 kom svježih smokava
  • 5 kriški pršuta
  • mozzarella
  • 5 žličica Apimel meda (iz Apimel Classic linije)
  • sok 1 limuna
  • maslinovo ulje
  • svježi bosiljak
  • papar i sol

PRIPREMA

  1. Smokve, pršut i mozzarellu narežite na veličinu zalogaja te rasporedite u pliću zdjelu ili pladanj.
  2. Posipajte listićima bosiljka po ukusu.
  3. Pomiješajte med, sok limuna, maslinovo ulje, sol i svježe mljeveni papar kako biste dobili fini dresing. Dresing ravnomjerno prelijte preko pripremljenih smokava s pršutom i mozzarellom. Nemojte miješati, kako se smokve ne bi raspale.

Uživajte u slatko-slanom ljetnom osvježenju.

ljetna salata s medom

Piletina s medom

Piletina je jedno od najzahvaljinih mesa, laka i jednostavna za pripremu. Omiljena je svim uzrastima i može ju se pripremati na brojne načine. Za najfiniji okus piletine i jelo koje ćete uvijek iznova pripremati isprobajte naš recept.

SASTOJCI

  • 500 g piletine
  • 500 g špageta
  • 100 g mrkve
  • 30 g celerove stabljike
  • 20 g peršina
  • 5 velikih žlica Apimel meda po izboru
  • 2 male žlice senfa
  • 3 male žlice Vegete
  • 2 male žlice ulja
  • 1 velika žlica sojinog umaka
  • prstohvat šarenog papra
  • prstohvat soli

PRIPREMA

1. Piletinu narežite na kockice, pospite s 1 malom žlicom Vegete te dodajte prstohvat soli i šarenog papra. Potom ju premažite s prethodno pomiješanom smjesom senfa i meda. Ostavite da se marinira 2 sata.

2. U 200 ml kipuće vode dodajte 2 žlice Vegete i kuhajte 6 minuta.

3. Mariniranu piletinu ispecite na tavi. Dodajte sitno narezano povrće i sve prelijte sa 100 ml vode u kojoj ste kuhali Vegetu. Ostavite sve da se pirja na laganoj vatri sve dok piletina i povrće ne omekša.

4. Skuhajte špagete. U njih dodajte 100 ml preostale vode u kojoj ste kuhali Vegetu i žlicu sojinog umaka te sve prokuhajte 5 minuta.

5. Potom u velikoj zdjeli pomiješajte mariniranu piletinu i špagete te sve pospite s nasjeckanim peršinom.

P.S: Prije početka jela. ne zaboravite pripremiti i salatu sa svježim sezonskim povrćem!

recept piletina

Uskršnja pogača s medom

Slatka pogača ili gnijezdo, sirnica ili pinca, varira u nazivima ali i u sastojcima, no ono što se ne mijenja, njen je miris i prisutnost svake godine na uskršnjem stolu, zbog čega je jedan od simbola Uskrsa. Meko dizano tijesto osnova je koju smo naučili od naših mama i baka, a igranje sastojcima poput vanilije, agruma ili meda, utječe na miris koji će ispuniti vaš dom na Uskrs. Ispecite pogaču s Apimel medom i otkrijte zašto je ovo recept za najmekšu i najmirisniju pogaču koja će razveseliti vaše bližnje.

SASTOJCI

  • 100 ml mlijeka
  • 500 g glatkog brašna
  • 40 g svježeg kvasca
  • 4 žumanjka
  • 150 g Apimel meda po želji
  • Žlica šećera ili šećera od vanilije
  • 1 mahuna vanilije (po ukusu)
  • Naribana korica limuna i naranče
  • Sok od 2 naranče
  • 1 šaka grožđica
  • 0,5 dcl ruma
  • 125 g omekšalog maslaca
  • Prstohvat soli
  • Za premaz: 1 žumanjak i 2 žlice vode

PRIPREMA

1. Pripremite kvasac u mlakom mlijeku uz 2 žlice brašna i žlicom šećera.

2. U većoj posudi pripremite brašno sa svim ostalim sastojcima. Nakon što pomiješate sve sastojke na kraju u posudu dodajte nabujali kvasac.

3. Sastojke pomiješane s kvascem nastavite mijesiti rukama sve dok se smjesa ne počne odvajati od stijenki posude.

4. Tijesto oblikovano u loptu ostavite na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči.

5. Nakon 60 minuta, premijesite smjesu i ostavite ju dodatnih 60 minuta da se ponovo udvostruči.

6. Prepolovite tijesto na pola ili na 4 dijela, ovisno o veličini pogače koju želite, i pustite još 20 minuta da tijesto naraste.

7. Pogače premažite smjesom od žumanjka i dvije žlice vode.

8. Stavite jednu po jednu u prethodno zagrijanu pećnicu na 160 °C oko 20 minuta. Provjerite čačkalicom je li pogača gotova.

9. Nakon što se ispeče, pogaču ostavite da se malo ohladi i tek onda režite.

SAVJETI:

1. Ako vidite da pogača prebrzo tamni, prekrijte ju aluminijskom folijom ili malo smanjite temperaturu.

2. Grožđice prethodno namočite u vodi ili rumu kako bi omekšale, a umjesto grožđica možete koristiti brusnice ili neko drugo kandirano voće.

3. Prije pečenja, pogaču možete zarezati u obliku križića ili posuti krupnim kristalima šećera, kako se to tradicionalno radi za Uskrs.

4. Za bogat miris i okus, koristite mahunu vanilije, čija se unutrašnjost sastruže i pomiješa s ostalim sastojcima, a mahuna prokuha s mlijekom.

NOVOSTI

Saznajte najnovije vijesti iz Apimel svijeta!

NAŠI BRANDOVI

Kontaktirajte nas!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja za nas, slobodno kontaktirajte naš tim koji nikad ne spava! Odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku!

Scroll Up