Apimel phone T / P. 00385 (0)31 351-327 | FAX 00385 (0)31 350-196
Dobrodošli na naše web stranice!

UPOZNAJTE APIMEL PROIZVODE

Apimel proizvodi su prirodni pčelinji proizvodi proizvedeni u Hrvatskoj. U ponudi imamo više vrsta konzumnog meda (bagrem, kesten, lipa, kadulja i cvjetni), proizvoda na bazi meda, ljekovitog bilja i propolisa te kozmetike (Pčelinja mast) i pića s medom (Melkior). Posebno smo ponosni na našu liniju ljekovitih medova koji su jedinstveni dodatak prehrani a pozitivno djeluju na stanje našeg organizma.

Apimel Classic
Apimel Classic
Apimel classic med idealan za svakodnevno korištenje od zdravog doručka u smothie, palačinke ili na tost te do pečenja kolača. Dolazi u staklenim posudama i pvc tubama.
Apimel Plus
Apimel Plus
Ljekovita svojstva meda vrlo su cijenjena zbog svojih antibakterijskih svojstava pogotovo u kombinaciji s ljekovitim biljkama. Stoga smo i proizveli ovu posebnu blagodatnu mješavinu našeg najboljeg meda i ljekovitog bilja kako bi zadovoljili svačije potrebe za očuvanjem zdravlja.
Apimel Premium
Apimel Premium
Med proizveden iz vlastitog pčelinjaka uz dodatak najkvalitetnijih sastojaka kako bi  dali potpuno novi okus medu.
Horeca proizvodi
Horeca proizvodi
Apimel Beauty
Apimel Beauty
Medica
Medica
Čokomel
Čokomel
Kuhajte zdravo

KUHAJTE ZDRAVO S MEDOM

Zdravije kuhati nikad nije bilo lakše! Podijelit ćemo s vama jedan mali, ali bitan savjet: umjesto šećera koristite med i već ste napravili veliki korak ka boljem zdravlju!

RECEPTI

Oduševite se s našim receptima za zdravije kuhanje!

Piletina s medom
Uskršnja pogača s medom
Granola

Piletina s medom

Piletina je jedno od najzahvaljinih mesa, laka i jednostavna za pripremu. Omiljena je svim uzrastima i može ju se pripremati na brojne načine. Za najfiniji okus piletine i jelo koje ćete uvijek iznova pripremati isprobajte naš recept.

SASTOJCI

  • 500 g piletine
  • 500 g špageta
  • 100 g mrkve
  • 30 g celerove stabljike
  • 20 g peršina
  • 5 velikih žlica Apimel meda po izboru
  • 2 male žlice senfa
  • 3 male žlice Vegete
  • 2 male žlice ulja
  • 1 velika žlica sojinog umaka
  • prstohvat šarenog papra
  • prstohvat soli

PRIPREMA

1. Piletinu narežite na kockice, pospite s 1 malom žlicom Vegete te dodajte prstohvat soli i šarenog papra. Potom ju premažite s prethodno pomiješanom smjesom senfa i meda. Ostavite da se marinira 2 sata.

2. U 200 ml kipuće vode dodajte 2 žlice Vegete i kuhajte 6 minuta.

3. Mariniranu piletinu ispecite na tavi. Dodajte sitno narezano povrće i sve prelijte sa 100 ml vode u kojoj ste kuhali Vegetu. Ostavite sve da se pirja na laganoj vatri sve dok piletina i povrće ne omekša.

4. Skuhajte špagete. U njih dodajte 100 ml preostale vode u kojoj ste kuhali Vegetu i žlicu sojinog umaka te sve prokuhajte 5 minuta.

5. Potom u velikoj zdjeli pomiješajte mariniranu piletinu i špagete te sve pospite s nasjeckanim peršinom.

P.S: Prije početka jela. ne zaboravite pripremiti i salatu sa svježim sezonskim povrćem!

recept piletina

Uskršnja pogača s medom

Slatka pogača ili gnijezdo, sirnica ili pinca, varira u nazivima ali i u sastojcima, no ono što se ne mijenja, njen je miris i prisutnost svake godine na uskršnjem stolu, zbog čega je jedan od simbola Uskrsa. Meko dizano tijesto osnova je koju smo naučili od naših mama i baka, a igranje sastojcima poput vanilije, agruma ili meda, utječe na miris koji će ispuniti vaš dom na Uskrs. Ispecite pogaču s Apimel medom i otkrijte zašto je ovo recept za najmekšu i najmirisniju pogaču koja će razveseliti vaše bližnje.

SASTOJCI

  • 100 ml mlijeka
  • 500 g glatkog brašna
  • 40 g svježeg kvasca
  • 4 žumanjka
  • 150 g Apimel meda po želji
  • Žlica šećera ili šećera od vanilije
  • 1 mahuna vanilije (po ukusu)
  • Naribana korica limuna i naranče
  • Sok od 2 naranče
  • 1 šaka grožđica
  • 0,5 dcl ruma
  • 125 g omekšalog maslaca
  • Prstohvat soli
  • Za premaz: 1 žumanjak i 2 žlice vode

PRIPREMA

1. Pripremite kvasac u mlakom mlijeku uz 2 žlice brašna i žlicom šećera.

2. U većoj posudi pripremite brašno sa svim ostalim sastojcima. Nakon što pomiješate sve sastojke na kraju u posudu dodajte nabujali kvasac.

3. Sastojke pomiješane s kvascem nastavite mijesiti rukama sve dok se smjesa ne počne odvajati od stijenki posude.

4. Tijesto oblikovano u loptu ostavite na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči.

5. Nakon 60 minuta, premijesite smjesu i ostavite ju dodatnih 60 minuta da se ponovo udvostruči.

6. Prepolovite tijesto na pola ili na 4 dijela, ovisno o veličini pogače koju želite, i pustite još 20 minuta da tijesto naraste.

7. Pogače premažite smjesom od žumanjka i dvije žlice vode.

8. Stavite jednu po jednu u prethodno zagrijanu pećnicu na 160 °C oko 20 minuta. Provjerite čačkalicom je li pogača gotova.

9. Nakon što se ispeče, pogaču ostavite da se malo ohladi i tek onda režite.

SAVJETI:

1. Ako vidite da pogača prebrzo tamni, prekrijte ju aluminijskom folijom ili malo smanjite temperaturu.

2. Grožđice prethodno namočite u vodi ili rumu kako bi omekšale, a umjesto grožđica možete koristiti brusnice ili neko drugo kandirano voće.

3. Prije pečenja, pogaču možete zarezati u obliku križića ili posuti krupnim kristalima šećera, kako se to tradicionalno radi za Uskrs.

4. Za bogat miris i okus, koristite mahunu vanilije, čija se unutrašnjost sastruže i pomiješa s ostalim sastojcima, a mahuna prokuha s mlijekom.

Granola

Ovaj popularni doručak, sve češće postaje i međuobrok, zdrava grickalica ili čak zamjena za glavni obrok. Svaki hrskavi zalogaj, prepun hranjivih sastojaka, omogućit će vam visoku razinu energije tijekom cijelog dana.

SASTOJCI

¼ šalice Apimel cvjetnog meda
2 šalice zobenih pahuljica
1 šalica orašastih plodova po ukusu
¼ šalice ulja
¼ šalice smeđeg šećera (može se smanjiti po ukusu)
1 bjeljanjak
1 šalica sušenog voća (po izboru)

Začini:

¼ žličice mljevenog đumbira
¼ žličice mljevenog klinčića
¼ žličice muškatnog oraščića
½ žličice cimeta
Malo soli

PRIPREMA

Pećnicu zagrijte na 150 °C. Grubo nasjeckajte orašaste plodove te ih pomiješajte sa začinima i soli.
Pomiješajte med, smeđi šećer i ulje, dodajte suhe sastojke i sve dobro izmiješajte kuhačom.
Bjelanjak umutite da postane pjenast, dodajte ga smjesi i lagano sve izmiješajte.
Na pleh stavite papir za pečenje te ravnomjerno rasporedite smjesu po cijeloj površini.
Pecite oko 30 minuta, dok ne postane zlatno – žute boje.
Smjesu nemojte dirati tijekom pečenja, mora ostati u jednom komadu. Kada se ispeče, stavite ju na hlađenje te nakon što se ohladi razbijte na manje komade.

Savjet:
1. Granolu usitnite ovisno o obroku, npr. sitnije ako ju jedete za doručak uz mlijeko ili jogurt. Krupnije, ukoliko ju jedete kao hrskavi snack ili užinu.
2. Dodajte u granolu suho voće, spremite u staklenku i imate zdravi obrok za cijeli tjedan.
3. Ukoliko povećate količinu meda, a izbacite bjelanjak, granola se u zatvorenoj staklenci može držati i mjesec dana (no sigurno će se potrošiti i prije).

NOVOSTI

Saznajte najnovije vijesti iz Apimel svijeta!

NAŠI BRANDOVI

Kontaktirajte nas!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja za nas, slobodno kontaktirajte naš tim koji nikad ne spava! Odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku!

Scroll Up