SASTOJCI
1 kg mrkve
3 žlice Apimel meda po izboru
3 žlice maslinovog ulja
1 veliki luk
2 češnja češnjaka
nekoliko grančica svježeg timijana ili začina po želji
1.2l vode ili temeljca
150ml vrhnja za kuhanje
PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 200°C, narezanu mrkvu ravnomjerno pospite s 2 žlice meda i maslinovim uljem, istresite u posudu za pečenje te začinite solju i paprom. Pecite 20 minuta, zatim promiješajte, te pecite još 20 minuta. Za to vrijeme u loncu popržite luk, češnjak i timijan dok luk ne omekša (10ak minuta).
Kada se mrkva ispeče, izlijte sav sadržaj iz posude za pečenje u lonac s lukom, dodajte vodu ili temeljac i prokuhajte dok ne zavrije. Zatim usitnite sve štapnim mikserom u krem juhu. Dodajte preostali med i vrhnje za kuhanje i vratite kratko na vatru. Ukrasite s listićima timijana i nekoliko kapi vrhnja. Dobar tek!