Slatke pite u raznim varijacijama jesenski su najčešći desert, a mi vas pozivamo da isprobate ovu zanimljivu pitu iz koje proviruju vršci krušaka i neodoljivi miris Apimel meda.

SASTOJCI

Za tijesto

225 g integralnog brašna

80 g meda

125 g maslaca Jaje

Za nadjev

1 kg zrelih krušaka

150 – 200 g Apimel meda (ovisno o slatkoći krušaka)

3 jaja 100 g mljevenih badema

100 g brašna Prstohvat soli

PRIPREMA

1. Umijesite tijesto , umotajte u prozirnu foliju i spremite u hladnjak na barem pola sata.

2. Kruške ogulite, ali im ostavite peteljke. Ako želite, odozdo im pažljivo izdubite sredinu s košticama. Poklopljene dinstajte u 125 ml vode i 2 žlice šećera oko 6 minuta, a potom ih dobro ocijedite.

3. Zagrijte pećnicu na 180 °C

4. Ohlađeno tijesto razvaljajte na brašnjavoj podlozi u formu kruga, pa njime obložite okrugli kalup (promjera 26 cm) i okolo izvucite malo rub.

5. Za nadjev odvojite žumanjke od bjeljanjaka, pa ulupajte čvrsti snijeg od bjeljanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksajte pa dodajte Apimel med i brašno.

6. Kuhačom polako umiješajte snijeg od bjeljanjaka, pa kremu razmažite po tijestu.

7. U kremu položite kruške s peteljkama prema gore, a pitu pecite 50-60 minuta.