(Hrvatski) Patka je je jedna od najpoznatijih kineskih delicija. Postoje razni načini na koje se može pripremiti, a jedan od najukusnijih je pečena patka s medom. Zašto med? Med zatvara pore na koži i mesu što omogućava zadržavanje sočnosti mesa tijekom pripreme jela.Osim sočnosti med daje poseban, nezaboravan karamelizirani okus zbog kojeg će Vas okus ovog jela pratiti još danima nakon što ga probate.

SASTOJCI

(Hrvatski)

  • Cijela patka
  • 6 – 7 velikih žlica Apimel bagremovog meda
  • 1 žličica soli
  • Limun
  • Češnjak
  • ostali začini

PRIPREMA

DAN PRIJE PEČENJA.
Izvana i iznutra temeljito oprati i očistiti patku. Začiniti patku prema osobnom ukusu. Izvana premazati sa 6-7 velikih žlica Apimel bagremovog meda. Ostaviti patku preko noći u hladnjaku.

DAN PEČENJA.
Pećnicu ugrijati na 180 °C.
U unutarnji dio patke staviti malo izrezanog limuna i ako želite malo isjeckanog češnjaka. Noge spojiti špagom te položiti patku na lim sa prsima okrenutim prema gore.
Patka se peče uz povremeno okretanje, dok ne dobije zlatno-žutu boju. Otprilike sat i pol. Kako bi prilozi bili gotovi u isto vrijeme kad i patka, pred kraj pečenja možete dodati povrće ili krumpir.

Dodatni savjeti:
1. U unutarnji dio patke može se staviti i jabuka, kako bi održala vlagu u mesu, prilikom pečenja.
2. Uz ovako pripremljenu pekinšku patku, kao prilog preporučujemo mlince.
3. Prilikom pripreme možete koristiti bilo koji Apimel med.

Uživajte u okusu Kine na tanjuru! 🙂