Apimel phone T / P. 00385 (0)31 351-327 | FAX 00385 (0)31 350-196
Welcome to our website!

APIMEL PRODUCTS

Apimel products are natural bee products manufactured in Croatia. We offer several types of consumption of honey (acacia, chestnut, lime, sage and flower), products based on honey, herbs and propolis, and cosmetics (Bee fat) and drinks with honey (Melchior). We are especially proud of our line of medicinal honeys that are unique dietary supplement and a positive effect on the condition of the body.

Apimel Classic
Apimel Classic
Apimel classic honey ideal for everyday use of a healthy breakfast in the smoothie, pancakes or toast and to baking. Comes in glass containers and plastic tubes.
Apimel Plus
Apimel Plus
Honey produced from our own apiary in addition to the highest quality ingredients to give a completely new taste of honey.The healing properties of honey are highly valued for its antibacterial properties especially in combination with medicinal plants. Therefore, we have produced this special beneficial mix of our best honey and medicinal plants to meet everyone's needs to preserve health.
Apimel Premium
Apimel Premium
Honey produced from our own apiary in addition to the highest quality ingredients to give a completely new taste of honey.
Horeca proizvodi
Horeca proizvodi
Apimel Beauty
Apimel Beauty
Medica
Medica
Čokomel
Čokomel
Kuhajte zdravo

COOK HEALTHY WITH HONEY

Healthier cooking has never been easier! We'll share with you a small, but important advice: instead of sugar use honey and already have made a major step towards better health!

RECIPES

Surprise with our recipes for healthier cooking!

(Hrvatski) Šarmantna čokoladna torta “na brzaka”
(Hrvatski) Karamele od meda kao jedinstveni dar za Božić
(Hrvatski) Medena božićna kućica

(Hrvatski) Šarmantna čokoladna torta “na brzaka”

(Hrvatski) Valentinovo ove godine pada na petak, što znači vrlo malo vremena da nakon posla pripremite i iznenađenje. Kako ne biste morali posezati za kupovnom tortom, donosimo vam jednostavan recept za brzu čoko tortu, jer ipak, samostalno izrađena se uvijek više cijeni od kupovne

INGREDIENTS

(Hrvatski)

BISKVIT

  • 250 g tamne čokolade
  • 250 g margarina ili maslaca
  • 6 jaja
  • 2 1/2 dl šećera u prahu
  • 1 dl brašna

GLAZURA

  • 100 g margarina
  • 100 g tamne čokolade
  • 50 g Apimel meda

PREPARATION

Pećnicu zagrijte na 175°C. Komadićem margarina ili maslaca premažite kalup za tortu.
Otopite margarin/maslac i čokoladu.
U posebnoj posudi izmiksajte žumanjke sa šećerom dok ne posvijetle. Dodajte istopljenu čokoladu, brašno i snijeg od bjelanjaka. Laganim pokretima sve izmiješajte kako biste zadržali zrak u bjelanjcima.
Izlijte smjesu u maslacem premazan kalup za torte i poravnajte.
Pecite u nižem dijelu pećnice 25-30 minuta na 175°C dok se ne stvrdne i lagano popuca po površini.
Ohladite biskvit u kalupu te stavite u zamrzivač na otprilike sat vremena.
Za glazuru istopite nasjeckanu čokoladu u otopljenom maslacu ili margarinu te na kraju dodajte med. Tortu odvojite iz kalupa i premjestite na tanjur za serviranje. Prelijte glazuru po smrznutoj torti, razmažite i ostavite da se stvrdne.

IDEJE ZA UKRAŠAVANJE

Naribati bijelu čokoladu i posipati po glazuri koja se ohladila, ali se nije još u potpunosti stvrdnula.
Preko polovine torte stavite tanjur i na izloženu polovinu posipajte šećer u prahu ili kakao (dobit ćete oblik polumjeseca). Na papiru veličine A4 možete izrezati i srce i papir s rupom nasloniti na glazuru. Izloženi dio također možete posipati kakaom, čokoladom, ukrasnim mrvicama i slično.
Nožem možete označiti linije rezanja komada na ohlađenoj glazuri i na kraju svakog komada staviti naizmjenično svijetli i tamni ukras. To može biti komad voća, čokolade, čokoladnih strugotina, mala količina pekmeza i slično.
Samu tortu možete peći i u kalupu u obliku srca, ali i u više manjih kalupa, gdje je onda vrijeme pečenja potrebno smanjiti na 15-18 minuta i nakon toga provjeravati čačkalicom koliko će im biti potrebno da se ispeku.

Uz čašu pjenušca ili rosé vina ova će šarmantna torta na savršeni način obilježiti kraj radnog tjedna i početak zasluženog vikenda s vašom ljubljenom osobom.

Brzinska torta

(Hrvatski) Karamele od meda kao jedinstveni dar za Božić

(Hrvatski) Božić se približava nevjerojatno brzo, a uz sve što trebamo napraviti najčešće nemamo vremena detaljno razmisliti o svakom poklonu. Ako više ne znate što i kome pokloniti donosimo vam nevjerojatno lagan i jednostavan prijedlog za unikatan dar, koji će u svakome probuditi malog sladokusca.

INGREDIENTS

(Hrvatski)

  • 250 g šećera
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 30 g maslaca
  • 60 g Apimel meda
  • ekstrakt vanilije

PREPARATION

(Hrvatski)

  • U loncu pomiješajte sve sastojke: šećer, slatko vrhnje, maslac, ekstrakt vanilije i Apimel med. Sve dobro izmiješajte i zagrijavajte na laganoj vatri.
  • Kad se šećer otopi sve kuhajte dok se mješavina ne zgusne i ne dobije karakterističnu bež boju karamele.
  • Kad je sirup gotov isipajte ga u kalupe i ostavite da se prohladi. Ohlađeno stavite u hladnjak da očvrsne do kraja.

IZBOR KALUPA (koji god imate pri ruci):

  • Kalup može biti silikonski ili metalni. Ako koristite metalni trebate ga obložiti papirom za pečenje i premazati tankim slojem ulja. Ako koristite silikonski samo ga lagano premažite tankim slojem ulja.
  • Možete koristiti jedan veliki kalup, veličine približno 20×20 cm,ili više malih kalupa različitih oblika koji će poslužiti za formiranje pojedinačnih karamela. Ako ste koristili jedan veliki kalup, mlaki, ali čvrsti, komad karamele pažljivo odlijepite od papira za pečenje i vratite ga na papir. Nauljenim nožem polako režite kockice karamele (mogu biti pravilne 2×2 cm ili duguljaste 1×3 cm). Kad ste sve izrezali vratite ih u hladnjak da očvrsnu do kraja.

DODATNO:

  • U recept možete dodati žlicu zdrobljenih oraha, lješnjaka ili badema, sitno nasjeckanih osušenih brusnica ili grožđica. Za poseban doživljaj karamele možete posipati s par zrnaca krupne soli za neobičan kontrast u okusima.
  • Na kraju svaku karamelu možete staviti u papirnati kalup (poslužit će vam kalupi za muffine) ili ju umotati u mali komad papira (ukrasni papir, plastična prozirna folija i sl.)
  • Zamotanim karamelama možete napuniti ukrasnu vrećicu ili ih u kalupima uredno poslagati u kutijicu. U kombinaciji s mašnicom i ručno napisanom porukom za blagoslovljene blagdane razvući ćete svakome osmjeh na lice.

(Hrvatski) Medena božićna kućica

(Hrvatski) Kao "točka na i" prekrasnim blagdanskim dekoracijama ovdje je medena božićna kućica. Krasit će vaš blagdanski stol šireći prekrasne arome Božića, a na kraju je možete podijeliti sa svojim bližnjima i zasladiti se. Jednostavno neodoljivo...

INGREDIENTS

(Hrvatski) Za tijesto:

  • 350 g Apimel meda
  • 2 jaja
  • 250 g šećera u prahu
  • 750 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 250 g maslaca
  • 2 žličice mljevenog cimeta
  • 2 žličice mljevenog đumbira

Za ukrasni snijeg:

  • 2 bjelanjka
  • 450 g šećera u prahu
  • 1 limun – sok

Za lijepljenje:

  • 225 g šećera

Sve ostalo:

  • šećerni ukrasi
  • bombončići
  • prehrambene boje

PREPARATION

(Hrvatski)

  1. Pomiješajte brašno, sol, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, mljeveni cimet i mljeveni đumbir. U drugoj posudi miksajte maslac sa šećerom dok ne postanu pjenasti i lagani, dodajte jaja i naposljetku med koji ste prethodno zagrijali. Kad se sve sjedini dodajte suhe sastojke i nježno umiješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
  2. Tijesto umotajte u foliju i ostavite 24 sata u hladnjaku. Tako može stajati i do desetak dana.
  3. Kad izvadite tijesto iz hladnjaka razvaljajte ga na debljinu od 5 mm (možete i deblje ako želite). Po veličini razvaljanog tijesta odredite koliko veliku kućicu želite. Nacrtajte stranice kućice na običnom papiru kako biste napravili šablonu (4 stranice, 2 plohe za krov, vrata i prozori po želji; ne zaboravite izrezati otvore na stranicama). Zagrijte pećnicu na 180 °C i u međuvremenu izrežite plohe za svoju kućicu.
  4. Dijelove tijesta pažljivo stavite na papir za pečenje i prebacite u tepsije. Svaki dio pecite oko 10 minuta ili dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Kad su gotovi ostavite ih da se ohlade na ravnoj površini kako se ne bi iskrivili.
  5. Kao “ljepilo” koristimo otopljeni šećer. Na laganoj vatri otapajte šećer dok ne poprimi blago smeđu boju. Nemojte dopustiti da previše potamni jer će biti gorkog okusa i pazite da se ne opečete.
  6. Otopljeni šećer prebacite u hladnu posudu sa strane da se ne bi nastavio zagrijavati. Stranice ohlađenih komada tijesta mažite ljepljivom tekućinom i spajajte komade. Dok se ne učvrste, pored stranica možete postaviti šalice kako bi ih držale.
  7. Za snijeg za ukrašavanje miksajte bjelanjke dok ne budu bijeli, ali ne jako čvrsti. Umiješajte dvije žlice šećera u prahu i limunov sok da bude kremasto. Postepeno dodajte ostatak šećera u prahu, sve dok smjesa ne bude meka i bijela. Ako na kraju nije dovoljno čvrsta i ne zadržava oblik dodajte još šećera u prahu.
  8. Smjesu posipajte žlicom po krovu tako da izgleda kao snijeg, a ukrašavati prozore, vrata i zidove možete koristeći vrećicu za ukrašavanje.

DODATNO:

  • Ako u smjesu za snijeg dodate jestive boje možete napraviti dodatne ukrase kao što su zeleni vjenčić na vratima, crveno cvijeće i slično.
  • Gotovu kućicu možete, ali i ne morate, lagano posipati šećerom u prahu. Uz to, ljepljivim šećerom na kućicu možete zalijepiti i bombončiće, šećerne štapiće i druge jestive slastice koje poželite.
  • Ako vam je ostalo viška tijesta od njega pravite male medenjake u obliku srca, zvjezdica, borića, sobova, snjegovića i svega ostalog što vam padne na pamet. Ukrasiti ih možete ostatcima snijega za ukrašavanje u bijeloj ili drugoj boji.
medena

NEWS

Get the latest news from Apimel world!

OUR BRANDS

Contat us!

If you have any questions for us, feel free to contact our team that never sleeps! We will respond as soon as possible!

Scroll Up