(Hrvatski) U ljetnim danima tragamo za obrocima idealnih kombinacija - brze pripreme, manje kalorija, spravljenih od sezonskih, osvježavajućih sastojaka i naravno, bez potrebe za paljenjem pećnice. Ova ljetna salata je sve to + 1 - ne sadrži gluten.

SASTOJCI

(Hrvatski)

  • 5 kom svježih smokava
  • 5 kriški pršuta
  • mozzarella
  • 5 žličica Apimel meda (iz Apimel Classic linije)
  • sok 1 limuna
  • maslinovo ulje
  • svježi bosiljak
  • papar i sol

PRIPREMA

Smokve, pršut i mozzarellu narežite na veličinu zalogaja te rasporedite u pliću zdjelu ili pladanj. Posipajte listićima bosiljka po ukusu.
Pomiješajte med, sok limuna,maslinovo ulje, sol i svježe mljeveni papar kako biste dobili fini dresing.
Dresing ravnomjerno prelijte preko pripremljenih smokava s pršutom i mozzarellom. Nemojte miješati, kako se smokve ne bi raspale.
Uživajte u slatko-slanom ljetnom osvježenju.