Apimel phone T / P. 00385 (0)31 351-327 | FAX 00385 (0)31 350-196
Welcome to our website!

APIMEL PRODUCTS

Apimel products are natural bee products manufactured in Croatia. We offer several types of consumption of honey (acacia, chestnut, lime, sage and flower), products based on honey, herbs and propolis, and cosmetics (Bee fat) and drinks with honey (Melchior). We are especially proud of our line of medicinal honeys that are unique dietary supplement and a positive effect on the condition of the body.

Apimel Classic
Apimel Classic
Apimel classic honey ideal for everyday use of a healthy breakfast in the smoothie, pancakes or toast and to baking. Comes in glass containers and plastic tubes.
Apimel Plus
Apimel Plus
Honey produced from our own apiary in addition to the highest quality ingredients to give a completely new taste of honey.The healing properties of honey are highly valued for its antibacterial properties especially in combination with medicinal plants. Therefore, we have produced this special beneficial mix of our best honey and medicinal plants to meet everyone's needs to preserve health.
Apimel Premium
Apimel Premium
Honey produced from our own apiary in addition to the highest quality ingredients to give a completely new taste of honey.
Horeca proizvodi
Horeca proizvodi
Apimel Beauty
Apimel Beauty
Medica
Medica
Čokomel
Čokomel
Kuhajte zdravo

COOK HEALTHY WITH HONEY

Healthier cooking has never been easier! We'll share with you a small, but important advice: instead of sugar use honey and already have made a major step towards better health!

RECIPES

Surprise with our recipes for healthier cooking!

(Hrvatski) Juha od mrkve s medom
(Hrvatski) Snickers torta bez pečenja
(Hrvatski) Rebarca s medom

(Hrvatski) Juha od mrkve s medom

INGREDIENTS

(Hrvatski) 1 kg mrkve
3 žlice Apimel meda po izboru
3 žlice maslinovog ulja
1 veliki luk
2 češnja češnjaka
nekoliko grančica svježeg timijana ili začina po želji
1.2l vode ili temeljca
150ml vrhnja za kuhanje

PREPARATION

Zagrijte pećnicu na 200°C, narezanu mrkvu ravnomjerno pospite s 2 žlice meda i maslinovim uljem, istresite u posudu za pečenje te začinite solju i paprom. Pecite 20 minuta, zatim promiješajte, te pecite još 20 minuta. Za to vrijeme u loncu popržite luk, češnjak i timijan dok luk ne omekša (10ak minuta). Kada se mrkva ispeče, izlijte sav sadržaj iz posude za pečenje u lonac s lukom, dodajte vodu ili temeljac i prokuhajte dok ne zavrije. Zatim usitnite sve štapnim mikserom u krem juhu. Dodajte preostali med i vrhnje za kuhanje i vratite kratko na vatru. Ukrasite s listićima timijana i nekoliko kapi vrhnja. Dobar tek!

juha od mrkve s medom

(Hrvatski) Snickers torta bez pečenja

INGREDIENTS

(Hrvatski) Biskvit

  • 300 g mljevenih keksa
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 160 ml mlijeka

Sloj od kikirikija

  • 250 g pečenog neslanog kikirikija
  • 130 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 ml mlijeka

Karamel krema

  • 6 dl mlijeka
  • 2 pudinga od karamele
  • 5 žlica šećera
  • 180 g omekšalog margarina
  • 100 g šećera u prahu

Glazura

PREPARATION

Izvadite 180 g margarina i pustite da omekša na sobnoj temperaturi. Skuhajte jedan puding i ostavite ga sa strane da se ohladi. U 5 dl mlijeka dodajte 5 žlica šećera i pustite da proključa. Drugi prašak za puding pomiješajte sa 1 dl mlijeka i dobro izmiješajte žlicom da rastopite grudice. Ulijte u tankom mlazu u proključalo mlijeko i uz neprestano miješanje žlicom kuhajte 2 minute. Prekrijte površinu pudinga celofana da se ne stvori kožica. Ostavite po strani da se hladi.

Biskvit
Dno kalupa obložite papirom za pečenje. Otopite čokoladu za kuhanje i pomiješajte ju s mljevenim keksima i dodajte više od pola mlijeka. Lagano dodajte preostalo mlijeko dok ne dobijete masu koja se ne mrvi. Rukom utisnite masu po dnu kalupa i prekrijte celofanom da se ne suši.

Sloj od kikirikija
Sameljite kikiriki i istopite margarin te promiješajte. Dodajte šećer u prahu i mlijeko te prelijte smjesu preko podloge od keksa i poravnajte. Stavite u hladnjak.

Karamel krema
Omekšalom margarinu dodajte šećer u prahu i umutite s mikserom u pjenastu smjesu. Dodajte žlicu po žlicu ohlađenog pudinga od karamele uz neprekidno mućenje mikserom. Kada ste potrošili sav puding i dobili jednoličnu kremu, nanesite ju na sloj od kikirikija. Ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata.

Glazura
Otopite čokoladu za kuhanje. Slatkom vrhnju dodajte kakao i šećer u prahu i dobro izmiješajte žlicom. Zagrijte do ključanja i kuhajte 2 minute uz neprekidno miješanje žlicom. Ako ostane grudica kakaa, razbijte ih mikserom. Skinite s vatre, umiješajte med i otopljenu čokoladu i odmah nanesite na ohlađenu tortu. Stavite ju u hladnjak na pola sata i možete poslužiti.

(Hrvatski) Rebarca s medom

INGREDIENTS

(Hrvatski)

  • 1kg svinjskih rebara
  • 4 žlice senfa
  • luk
  • 2 žlice worchester umaka
  • 3 žlice Apimel Premium meda s dodatkom ružmarina
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • ružmarin
  • žlica škrobnog brašna
  • 2 dl mesnog temeljca

PREPARATION

Sitno nasjeckani luk pomiješajte sa senfom, worchester umakom, octom, maslinovim uljem, ružmarinom i medom. Prelijte rebarca s ovom marinadom i ostavite ih u hladnjaku 6 sati.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte škrobno brašno i temeljac i prelijte to po rebrima koja ste stavili u lim za pečenje. Pecite oko sat vremena dok rebra ne postanu hrskava. Po želji ukrasite začinskim biljem.

Dobar tek!

rebarca

NEWS

Get the latest news from Apimel world!

OUR BRANDS

Contat us!

If you have any questions for us, feel free to contact our team that never sleeps! We will respond as soon as possible!

Scroll Up