Apimel phone T / P. 00385 (0)31 351-327 | FAX 00385 (0)31 350-196
Welcome to our website!

APIMEL PRODUCTS

Apimel products are natural bee products manufactured in Croatia. We offer several types of consumption of honey (acacia, chestnut, lime, sage and flower), products based on honey, herbs and propolis, and cosmetics (Bee fat) and drinks with honey (Melchior). We are especially proud of our line of medicinal honeys that are unique dietary supplement and a positive effect on the condition of the body.

Apimel Classic
Apimel Classic
Apimel classic honey ideal for everyday use of a healthy breakfast in the smoothie, pancakes or toast and to baking. Comes in glass containers and plastic tubes.
Apimel Plus
Apimel Plus
Honey produced from our own apiary in addition to the highest quality ingredients to give a completely new taste of honey.The healing properties of honey are highly valued for its antibacterial properties especially in combination with medicinal plants. Therefore, we have produced this special beneficial mix of our best honey and medicinal plants to meet everyone's needs to preserve health.
Apimel Premium
Apimel Premium
Honey produced from our own apiary in addition to the highest quality ingredients to give a completely new taste of honey.
Horeca proizvodi
Horeca proizvodi
Apimel Beauty
Apimel Beauty
Medica
Medica
Čokomel
Čokomel
Kuhajte zdravo

COOK HEALTHY WITH HONEY

Healthier cooking has never been easier! We'll share with you a small, but important advice: instead of sugar use honey and already have made a major step towards better health!

RECIPES

Surprise with our recipes for healthier cooking!

(Hrvatski) Knedle sa šljivama i medom lavanda
(Hrvatski) Lagana ljetna salata s Apimel medom
(Hrvatski) Piletina s medom

(Hrvatski) Knedle sa šljivama i medom lavanda

(Hrvatski) Uhvatite posljednje toplije dane aromama i mirisima koji spajaju ljeto s jeseni. Donosimo vam recept za pripremu ukusnih knedli sa šljivama i Apimel premium medom s lavandom!

INGREDIENTS

(Hrvatski) Za tijesto:

  • Pola litre vode
  • ½ žličice soli
  • 500g glatkog brašna
  • 80g maslaca
  • 2 jaja

Za nadjev:

  • 80g šećera
  • 2 žličice suhih cvjetića lavande
  • 50g mljevenih oraha
  • 2-3 žlice bijelog ruma
  • 500g šljiva

Za posluživanje:

  • malo maslaca ili ulja
  • oko 50g krušnih mrvica
  • 2 žlice Apimel meda s dodatkom lavande

PREPARATION

Umijesite tijesto za knedle, razvaljajte rukama na kružiće te u sredinu stavite nadjev. Oblikujte kuglice pazeći da su otprilike jednake veličine kako bi se sve ravnomjerno skuhale. Knedle stavite kuhati u lagano zasoljenu kipuću vodu dok se sve ne podignu na površinu (10-15 minuta). Na malo maslaca ili ulja popržite krušne mrvice. Ocijedite knedle i uvaljajte ih u mrvice. Zasladite se s Apimel medom s dodatkom lavande. U slast!

(Hrvatski) Lagana ljetna salata s Apimel medom

(Hrvatski) U ljetnim danima tragamo za obrocima idealnih kombinacija - brze pripreme, manje kalorija, spravljenih od sezonskih, osvježavajućih sastojaka i naravno, bez potrebe za paljenjem pećnice. Ova ljetna salata je sve to + 1 - ne sadrži gluten.

INGREDIENTS

(Hrvatski)

  • 5 kom svježih smokava
  • 5 kriški pršuta
  • mozzarella
  • 5 žličica Apimel meda (iz Apimel Classic linije)
  • sok 1 limuna
  • maslinovo ulje
  • svježi bosiljak
  • papar i sol

PREPARATION

Smokve, pršut i mozzarellu narežite na veličinu zalogaja te rasporedite u pliću zdjelu ili pladanj. Posipajte listićima bosiljka po ukusu.
Pomiješajte med, sok limuna,maslinovo ulje, sol i svježe mljeveni papar kako biste dobili fini dresing.
Dresing ravnomjerno prelijte preko pripremljenih smokava s pršutom i mozzarellom. Nemojte miješati, kako se smokve ne bi raspale.
Uživajte u slatko-slanom ljetnom osvježenju.

ljetna salata s medom

(Hrvatski) Piletina s medom

(Hrvatski) Piletina je jedno od najzahvaljinih mesa, laka i jednostavna za pripremu. Omiljena je svim uzrastima i može ju se pripremati na brojne načine. Za najfiniji okus piletine i jelo koje ćete uvijek iznova pripremati isprobajte naš recept.

INGREDIENTS

(Hrvatski)

  • 500 g piletine
  • 500 g špageta
  • 100 g mrkve
  • 30 g celerove stabljike
  • 20 g peršina
  • 5 velikih žlica Apimel meda po izboru
  • 2 male žlice senfa
  • 3 male žlice Vegete
  • 2 male žlice ulja
  • 1 velika žlica sojinog umaka
  • prstohvat šarenog papra
  • prstohvat soli

PREPARATION

1. Piletinu narežite na kockice, pospite s 1 malom žlicom Vegete te dodajte prstohvat soli i šarenog papra. Potom ju premažite s prethodno pomiješanom smjesom senfa i meda. Ostavite da se marinira 2 sata.

2. U 200 ml kipuće vode dodajte 2 žlice Vegete i kuhajte 6 minuta.

3. Mariniranu piletinu ispecite na tavi. Dodajte sitno narezano povrće i sve prelijte sa 100 ml vode u kojoj ste kuhali Vegetu. Ostavite sve da se pirja na laganoj vatri sve dok piletina i povrće ne omekša.

4. Skuhajte špagete. U njih dodajte 100 ml preostale vode u kojoj ste kuhali Vegetu i žlicu sojinog umaka te sve prokuhajte 5 minuta.

5. Potom u velikoj zdjeli pomiješajte mariniranu piletinu i špagete te sve pospite s nasjeckanim peršinom.

P.S: Prije početka jela. ne zaboravite pripremiti i salatu sa svježim sezonskim povrćem!

recept piletina

NEWS

Get the latest news from Apimel world!

OUR BRANDS

Contat us!

If you have any questions for us, feel free to contact our team that never sleeps! We will respond as soon as possible!

Scroll Up