Apimel phone T / P. 00385 (0)31 351-327 | FAX 00385 (0)31 350-196
Welcome to our website!

APIMEL PRODUCTS

Apimel products are natural bee products manufactured in Croatia. We offer several types of consumption of honey (acacia, chestnut, lime, sage and flower), products based on honey, herbs and propolis, and cosmetics (Bee fat) and drinks with honey (Melchior). We are especially proud of our line of medicinal honeys that are unique dietary supplement and a positive effect on the condition of the body.

Apimel Classic
Apimel Classic
Apimel classic honey ideal for everyday use of a healthy breakfast in the smoothie, pancakes or toast and to baking. Comes in glass containers and plastic tubes.
Apimel Plus
Apimel Plus
Honey produced from our own apiary in addition to the highest quality ingredients to give a completely new taste of honey.The healing properties of honey are highly valued for its antibacterial properties especially in combination with medicinal plants. Therefore, we have produced this special beneficial mix of our best honey and medicinal plants to meet everyone's needs to preserve health.
Apimel Premium
Apimel Premium
Honey produced from our own apiary in addition to the highest quality ingredients to give a completely new taste of honey.
Horeca proizvodi
Horeca proizvodi
Apimel Beauty
Apimel Beauty
Medica
Medica
Čokomel
Čokomel
Kuhajte zdravo

COOK HEALTHY WITH HONEY

Healthier cooking has never been easier! We'll share with you a small, but important advice: instead of sugar use honey and already have made a major step towards better health!

RECIPES

Surprise with our recipes for healthier cooking!

(Hrvatski) Madeleine keksi s Apimel medom od lavande
(Hrvatski) Medena baklava
(Hrvatski) Jesenska pita s kruškama i medom

(Hrvatski) Madeleine keksi s Apimel medom od lavande

(Hrvatski) Brz i lagan proljetni recept koji odlično paše uz svaku šalicu čaja. Navedeni sastojci su dovoljni za pripremu dva tuceta Madeleine keksa, a iste možete smanjiti ovisno o željenoj količini:

INGREDIENTS

(Hrvatski) 150 grama neslanog maslaca
4 velika bjelanjka sobne temperature
170 grama šećera u prahu 
100 grama pšeničnog brašna 
35 grama mljevenih badema
2-3 žlice Apimel meda s lavandom

POSEBNA OPREMA
Kalup za Madeleine kekse  

PREPARATION

1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
2. Premažite kalupe maslacom i posipajte brašnom.
3. Otopite maslac u tavi na srednjoj temperaturi i kuhajte sve dok ne poprimi zlatno smeđu boju.
4. Promiješajte oba tipa brašna, bjelanjke i šećer uz pomoć električnog miksera.
5. Dodajte Apimel med od lavande i otopljeni maslac u smjesu te ju dobro istucite da nema grudica.
6. Postavite otprilike jednu žlicu smjese u svaki kalup.
7. Pecite 12 minuta dok ne primijetite da su im rubovi suhi. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hlade nekoliko minuta.
8. Nježno izvadite kekse iz kalupa i poslužite dok su još topli.

Za ponovnu pripremu operite kalupe i pustite da se u potpunosti ohlade prije daljnje upotrebe.

(Hrvatski) Medena baklava

(Hrvatski) Mekanu i slasnu teksturu ovoj baklavi daje upravo med i sigurni smo da ćete se ovom receptu više puta vratiti. Od sastojaka se dobije velika tepsija baklave, a iste možete smanjiti ovisno o željenoj količini .

INGREDIENTS

(Hrvatski) 1/2 kg gotovih kora za baklavu

Smjesa za punjenje
500 g mljevenih oraha
60 g krušnih mrvica
150 g šećera

Preljev
200 g margarina
100 ml ulja
200 g Apimel meda

Zaljev za kraj
korica limuna
400 ml vode
200 g Apimel meda
150 g šećera

PREPARATION

1. Pomiješajte sastojke za smjesu za punjenje te u drugoj posudi rastopite sastojke za preljev.
2. Nauljite tepsiju te prekrijte prvom korom.
3. Premažite preljevom i prekrijte drugom korom. Ponovite postupak još jednom.
4. Na treću koru ide smjesa za punjenje, zalivena preljevom.
5. Nakon smjese za punjenje stavite koru i prelijte preljevom, a potom ponovite korak sasmjesom s orasima.
6. Ponavljajte dok vam ne ponestane sastojaka i završite s korom samo premazanom uljem.
7. Isijecite porcije i stavite peći na 180 stupnjeva oko 1 sat.
8. Kada je baklava pečena i odležala par minuta, zalijte ju s toplim zaljevom.
9. Vratite baklavu u još toplu pećnicu da se zaljev prožme dok se pećnica ne ohladi.

DODATNI SAVJETI

– umjesto margarina možete koristiti i maslac
– prije samog pečenja, pripremljenu baklavu možete prekriti s par praznih kora, koje se prije stavljanja zaljeva uklone. Time ćete dobiti ljepšu baklavu bez popucalih gornjih kora.
– u pripremi preljeva i zaljeva savjetujemo ugrijati i otopiti sve sastojke, skloniti s vatre i tek potom dodati med

(Hrvatski) Jesenska pita s kruškama i medom

(Hrvatski) Slatke pite u raznim varijacijama jesenski su najčešći desert, a mi vas pozivamo da isprobate ovu zanimljivu pitu iz koje proviruju vršci krušaka i neodoljivi miris Apimel meda.

INGREDIENTS

(Hrvatski) Za tijesto

225 g integralnog brašna

80 g meda

125 g maslaca Jaje

Za nadjev

1 kg zrelih krušaka

150 – 200 g Apimel meda (ovisno o slatkoći krušaka)

3 jaja 100 g mljevenih badema

100 g brašna Prstohvat soli

PREPARATION

1. Umijesite tijesto , umotajte u prozirnu foliju i spremite u hladnjak na barem pola sata.
2. Kruške ogulite, ali im ostavite peteljke. Ako želite, odozdo im pažljivo izdubite sredinu s
košticama. Poklopljene dinstajte u 125 ml vode i 2 žlice šećera oko 6 minuta, a potom ih
dobro ocijedite.
3. Zagrijte pećnicu na 180 °C
4. Ohlađeno tijesto razvaljajte na brašnjavoj podlozi u formu kruga, pa njime obložite okrugli
kalup (promjera 26 cm) i okolo izvucite malo rub.
5. Za nadjev odvojite žumanjke od bjeljanjaka, pa ulupajte čvrsti snijeg od bjeljanjaka. Žumanjke
pjenasto izmiksajte pa dodajte Apimel med i brašno.
6. Kuhačom polako umiješajte snijeg od bjeljanjaka, pa kremu razmažite po tijestu.
7. U kremu položite kruške s peteljkama prema gore, a pitu pecite 50-60 minuta.

pita od krušaka

NEWS

Get the latest news from Apimel world!

OUR BRANDS

Contat us!

If you have any questions for us, feel free to contact our team that never sleeps! We will respond as soon as possible!

Scroll Up