Apimel phone T / P. 00385 (0)31 351-327 | FAX 00385 (0)31 350-196
Welcome to our website!

APIMEL PRODUCTS

Apimel products are natural bee products manufactured in Croatia. We offer several types of consumption of honey (acacia, chestnut, lime, sage and flower), products based on honey, herbs and propolis, and cosmetics (Bee fat) and drinks with honey (Melchior). We are especially proud of our line of medicinal honeys that are unique dietary supplement and a positive effect on the condition of the body.

Apimel Classic
Apimel Classic
Apimel classic honey ideal for everyday use of a healthy breakfast in the smoothie, pancakes or toast and to baking. Comes in glass containers and plastic tubes.
Apimel Plus
Apimel Plus
Honey produced from our own apiary in addition to the highest quality ingredients to give a completely new taste of honey.The healing properties of honey are highly valued for its antibacterial properties especially in combination with medicinal plants. Therefore, we have produced this special beneficial mix of our best honey and medicinal plants to meet everyone's needs to preserve health.
Apimel Premium
Apimel Premium
Honey produced from our own apiary in addition to the highest quality ingredients to give a completely new taste of honey.
Horeca proizvodi
Horeca proizvodi
Apimel Beauty
Apimel Beauty
Medica
Medica
Čokomel
Čokomel
Kuhajte zdravo

COOK HEALTHY WITH HONEY

Healthier cooking has never been easier! We'll share with you a small, but important advice: instead of sugar use honey and already have made a major step towards better health!

RECIPES

Surprise with our recipes for healthier cooking!

(Hrvatski) Granola
(Hrvatski) Pekinška patka
(Hrvatski) Medena štrudla s jabukama

(Hrvatski) Granola

(Hrvatski) Ovaj popularni doručak, sve češće postaje i međuobrok, zdrava grickalica ili čak zamjena za glavni obrok. Svaki hrskavi zalogaj, prepun hranjivih sastojaka, omogućit će vam visoku razinu energije tijekom cijelog dana.

INGREDIENTS

(Hrvatski) ¼ šalice Apimel cvjetnog meda
2 šalice zobenih pahuljica
1 šalica orašastih plodova po ukusu
¼ šalice ulja
¼ šalice smeđeg šećera (može se smanjiti po ukusu)
1 bjeljanjak
1 šalica sušenog voća (po izboru)

Začini:

¼ žličice mljevenog đumbira
¼ žličice mljevenog klinčića
¼ žličice muškatnog oraščića
½ žličice cimeta
Malo soli

PREPARATION

Pećnicu zagrijte na 150 °C. Grubo nasjeckajte orašaste plodove te ih pomiješajte sa začinima i soli.
Pomiješajte med, smeđi šećer i ulje, dodajte suhe sastojke i sve dobro izmiješajte kuhačom.
Bjelanjak umutite da postane pjenast, dodajte ga smjesi i lagano sve izmiješajte.
Na pleh stavite papir za pečenje te ravnomjerno rasporedite smjesu po cijeloj površini.
Pecite oko 30 minuta, dok ne postane zlatno – žute boje.
Smjesu nemojte dirati tijekom pečenja, mora ostati u jednom komadu. Kada se ispeče, stavite ju na hlađenje te nakon što se ohladi razbijte na manje komade.

Savjet:
1. Granolu usitnite ovisno o obroku, npr. sitnije ako ju jedete za doručak uz mlijeko ili jogurt. Krupnije, ukoliko ju jedete kao hrskavi snack ili užinu.
2. Dodajte u granolu suho voće, spremite u staklenku i imate zdravi obrok za cijeli tjedan.
3. Ukoliko povećate količinu meda, a izbacite bjelanjak, granola se u zatvorenoj staklenci može držati i mjesec dana (no sigurno će se potrošiti i prije).

(Hrvatski) Pekinška patka

(Hrvatski) Patka je je jedna od najpoznatijih kineskih delicija. Postoje razni načini na koje se može pripremiti, a jedan od najukusnijih je pečena patka s medom. Zašto med? Med zatvara pore na koži i mesu što omogućava zadržavanje sočnosti mesa tijekom pripreme jela.Osim sočnosti med daje poseban, nezaboravan karamelizirani okus zbog kojeg će Vas okus ovog jela pratiti još danima nakon što ga probate.

INGREDIENTS

(Hrvatski)

  • Cijela patka
  • 6 – 7 velikih žlica Apimel bagremovog meda
  • 1 žličica soli
  • Limun
  • Češnjak
  • ostali začini

PREPARATION

DAN PRIJE PEČENJA.
Izvana i iznutra temeljito oprati i očistiti patku. Začiniti patku prema osobnom ukusu. Izvana premazati sa 6-7 velikih žlica Apimel bagremovog meda. Ostaviti patku preko noći u hladnjaku.

DAN PEČENJA.
Pećnicu ugrijati na 180 °C.
U unutarnji dio patke staviti malo izrezanog limuna i ako želite malo isjeckanog češnjaka. Noge spojiti špagom te položiti patku na lim sa prsima okrenutim prema gore.
Patka se peče uz povremeno okretanje, dok ne dobije zlatno-žutu boju. Otprilike sat i pol. Kako bi prilozi bili gotovi u isto vrijeme kad i patka, pred kraj pečenja možete dodati povrće ili krumpir.

Dodatni savjeti:
1. U unutarnji dio patke može se staviti i jabuka, kako bi održala vlagu u mesu, prilikom pečenja.
2. Uz ovako pripremljenu pekinšku patku, kao prilog preporučujemo mlince.
3. Prilikom pripreme možete koristiti bilo koji Apimel med.

Uživajte u okusu Kine na tanjuru! 🙂

(Hrvatski) Medena štrudla s jabukama

(Hrvatski) Sigurni smo da ste do danas barem jednom u životu imali priliku probati domaće štrudle. Recepti za pravljenje savršeno ukusnih štrudli generacijama se prenose s koljena na koljeno, a mi vam danas donosimo recept za medene štrudle s jabukama.

INGREDIENTS

(Hrvatski) TIJESTO/KORE ZA ŠTRUDLE

  • 1 kilogram glatkog brašna
  • 12 žlica ulja
  • 1 mala žlica soli
  • 8 dcl mlake vode

NADJEV

  • 1 kg naribanih jabuka
  • 1 mala žlica šećera
  • 1 naribana korica limuna
  • 5 malih žlica Apimel meda po izboru
  • 3 male žlice limuna
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat cimeta

PREPARATION

U jednu posudu stavite brašno, sol i ulje. Zatim postepeno, uz dodavanje mlake vode, mijesite sve dok ne dobijete kompaktnu masu koja se ne lijepi za prste.

Od dobivene smjese napravite 4 loptice jednake veličine i ostavite ih da odstoje 45 minuta u toplom prostoru.

Nakon što je tijesto odstajalo ručno ili oklagijom razvaljajte prvu lopticu tijesta sve dok ne dobijete tanko tijesto.

Ravnomjerno rasporedite prethodno napravljeni nadjev po tijestu. Postupak ponovite 4 puta.

Nakon što ste razvukli sve loptice i stavili nadjev na svaki sloj lagano zarolajte štrudlu s jednog kraja na drugi.

Zarolanu štrudlu stavite u prethodno uljem namazanu tepsiju. Premažite ju maslacem i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva da se peče otprilike 45 minuta.

Kada štrudle u pećnici porumene izvadite ih van, poprskajte hladnom vodom i po njima pospite šećer u prahu.

Uživajte u najukusnijim medenim štruklama! 🙂

NEWS

Get the latest news from Apimel world!

OUR BRANDS

Contat us!

If you have any questions for us, feel free to contact our team that never sleeps! We will respond as soon as possible!

Scroll Up