SASTOJCI
za tijesto:
200 g brašna
3 žličice praška za pecivo
120 g margarina
3 jaja
125 g čokomela
1 vanilin šećer
korica i sok pola limuna
2 žličice mješavine začina za medenjake ili samo mljevenog cimeta
za nadjev:
1 puding od čokolade
3-5 žlica šećera
250 ml mlijeka
za ukras:
čokoladna glazura i perlice
PRIPREMA
Mikserom izraditi omekšani margarin. Postepeno dodavati čokomel, vanilin šećer, limun, začin za medenjake (ili mljeveni cimet), dok ne nastane jednolična smjesa. Jedno za drugim dodati jaja, pa brašno sa praškom za pecivo. Tijesto rasporediti u lim.
Kremu za puding pripremiti prema uputama na omotu (samo umjesto 500 ml mlijeka staviti 250 ml). Štrcaljkom uštrcati manju količinu kreme u sredinu tijesta. Peći 25 min na 160°C.
Za ukras preliti čokoladnom glazurom (tamna ili mliječna čokolada + malo mlijeka + malo margarina + malo šećera).