Blagdansko razdoblje je vrijeme uživanja u ukusnim delicijama i druženju s našim najmilijima. Božićno ozračje kod mnogih započinje već početkom prosinca gdje se tradicionalno prve nedjelje za obiteljskim ručkom pali prva adventska svijeća. Ako već do sada niste pronašli idealan poklon za svoje najmilije mi vam donosimo idealno rješenje. Za vrijeme darivanja trebamo biti kreativni kako bismo iznenadili nama drage ljude i kako bismo im pružili znak pažnje, a istovremeno bili jednostavni jer znate kako se kaže „manje je više“!

Možda niste znali, ali jedna od naših hrvatskih tradicija i to baš u blagdansko vrijeme jest ispijanje medice. Svima drago alkoholno piće kojemu je osnovna baza rakija kojoj se dodaje med ima dugu tradiciju u lijepoj našoj. Tijekom ljetnih mjeseci pijemo ju ohlađenu, jer su tako lakše podnošljive velike vrućine.

Zimi je suprotno – volimo ju piti ugrijanu kako bismo lakše podnijeli niske temperature. Upotpunite dragoj osobi ove hladne zimske dane i darujte joj našu Apimel Melkior medicu! Evo i zašto ju morate imati. Ona sadrži 10% prirodnog pčelinjeg meda, a blago gorkastu notu joj daje ekstrakt kičice. U procesu proizvodnje, med se rastapa u vodi te mu se dodaje vinski kvasac koji obavlja fermentaciju. Period fermentacije traje 20 dana, nakon čega se obavlja destilacija u kazanu. Zlatnu kraljevsku boju daje joj med koji je prirodna najzdravija tekućina. S obzirom na to da je med lako probavljiva namirnica, medica je savršeni napitak koji će upotpuniti blagdane ili zabave jer ne uzrokuje glavobolje niti bolove u trbuhu. Tko ju ne bi volio imati za blagdanski ručak? Fini slatkasto-gorkasti okus savršeno će prijati vašem nepcu.

Naša prvoklasna Melkior medica ponosno nosi zlatnu medalju osvojenu od strane Tastings web stranice. Tastings je jedan od glavnih autoriteta kada je pitanju ocjenjivanje alkoholnih pića, osnovan od strane Beverage Testing Institute-a.

Ova nagrada i vaše povjerenje velika su nam potvrda našeg iznimnog truda i prvoklasnosti naših proizvoda, a posebice Melkior medice!

Šarenilo božićnih ukrasa, najfinijih domaćih kolača i ostalih delicija upotpunite s medicom, jer ona simbolizira moć, bogatstvo, zdravlje i obilje!