Svibanj započinjemo pozdravom s drugog kraja svijeta, iz daleke Južne Koreje, gdje smo posjetili internacionalni sajam hrane, pića, hotelijerstva, restorana i prehrambene industrije pod nazivom Seoul Food.

Ovaj sajam poznat je po šarolikoj ponudi najkvalitetnije hrane i delicija iz cijeloga svijeta. Izlagači mogu predstaviti svoju zemlju kroz hranu i piće, ali i opremu te proizvode koje koriste u pravljenju iste.

Sajamski prostor je ogroman, proteže se na više od 76 000 m² i prošle godine je imao skoro tri tisuće štandova s oko 1 400 izlagača. Ukupni broj posjetitelja prošlogodišnjeg sajma je 54 200. Ove godine na sajmu sudjeluju izlagači iz 39 različitih država, među kojima smo i mi.

U najvećem i glavnom južnokorejskom gradu predstavili smo brojnim posjetiteljima naše medove iz linije Apimel Plus i Apimel Premium te Bezalkoholni propolis sprej s kaduljom, Propolis kapi i Čokomel. Posjetitelje su najviše zainteresirali proizvodi s propolisom, a veliko zanimanje pokazali su i za Apimel Plus medove koji pomažu raznim zdravstvenim tegobama, pa tako svatko može pronaći nešto za sebe. Korejsko tržište nema slične proizvode i ovo im je bila prava novina, tako da smo vrlo ponosni što smo mogli donijeti dio naših proizvoda i predstaviti našu zemlju na najljepši mogući način – kroz prirodne i zdrave medove i propolis.

Vraćamo se doma prepuni dojmova i ponosa što smo imali priliku predstaviti upravo Slavoniju, koja je često zapostavljeni dio Lijepe naše. Organizatori sajma i domaćini preljepo su nas ugostili i zahvalni smo svima na ovom iskustvu. Uistinu je bilo divno biti okružen ljudima iz cijeloga svijeta koji njeguju svoju kulturu i tradiciju te cijene domaće i prirodne proizvode kao i mi. Ukoliko i vi želite isprobati proizvode koje smo predstavili, pronaći ih možete na našem webshopu.

Uskoro opet putujemo, pratite naše putopise i dalje.

Vaš Apimel.