SASTOJCI

2 žlice suhog kvasca
pola šalice toplog mlijeka
2 žlice šećera
5 žlica otopljenog maslaca
1 jaje
4 šalice brašna

Za punjenje vam je potrebno:
5 žlica cimeta
5 žlica maslaca
4 žlice šećera
2 jabuke

Za nadjev: med i voda

PRIPREMA

Pripremu započinjemo s kvascem kojeg ćete staviti u posudicu i potopiti u toploj vodi, dodati malo šećera te pustiti na toplom da odstoji. U drugu posudu dodat ćete jaje, šećer, mlijeko i maslac te dobro promiješati. Kada ste promiješali, smjesi dodajte dio brašna i kvasac iz prve posudice te ponovno promiješajte kako biste umijesili glatko tijesto. Nakon toga ostavite tijesto da se diže minimalno sat vremena, a za to vrijeme bacite se na pripremu fila. Fil pravite od cimeta, maslaca , jabuka i šećera. Maslac je potrebno otopiti kako biste dobili fil za mazanje. Jabuke ogulite te ih naribajte u posebnu posudicu kako bi odstajale nekoliko minuta. U otopljeni maslac dodajte cimeta po želji, naribane jabuke te šećer i sve zajedno promiješajte. Kada se tijesto dovoljno diglo, razvaljajte ga što tanje i ravnomjerno premažite filom. Nakon toga srolajte u roladu i narežite rolice, a debljinu odredite po želji – mi vam savjetujemo što su deblje to su ukusnije! Rolice posložite u tepsiju i opet ih ostavite da se dižu barem 30 minuta. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i stavite rolice peći 30 – 45 minuta! Za nadjev zagrijte med i vodu dok ne zavrije, a kada rolice budu gotove prelijte ih medenim sirupom. Poslužite ih tople! Savjetujemo: ako ne volite cimet, možete koristiti mljevene orahe, bademe ili lješnjake, a glazura ide na sve. Dobar tek!