Apimel phone T / P. 00385 (0)31 351-327 | FAX 00385 (0)31 350-196
Welcome to our website!

APIMEL PRODUCTS

Apimel products are natural bee products manufactured in Croatia. We offer several types of consumption of honey (acacia, chestnut, lime, sage and flower), products based on honey, herbs and propolis, and cosmetics (Bee fat) and drinks with honey (Melchior). We are especially proud of our line of medicinal honeys that are unique dietary supplement and a positive effect on the condition of the body.

Apimel Classic
Apimel Classic
Apimel classic honey ideal for everyday use of a healthy breakfast in the smoothie, pancakes or toast and to baking. Comes in glass containers and plastic tubes.
Apimel Plus
Apimel Plus
Honey produced from our own apiary in addition to the highest quality ingredients to give a completely new taste of honey.The healing properties of honey are highly valued for its antibacterial properties especially in combination with medicinal plants. Therefore, we have produced this special beneficial mix of our best honey and medicinal plants to meet everyone's needs to preserve health.
Apimel Premium
Apimel Premium
Honey produced from our own apiary in addition to the highest quality ingredients to give a completely new taste of honey.
Horeca proizvodi
Horeca proizvodi
Apimel Beauty
Apimel Beauty
Medica
Medica
Čokomel
Čokomel
Kuhajte zdravo

COOK HEALTHY WITH HONEY

Healthier cooking has never been easier! We'll share with you a small, but important advice: instead of sugar use honey and already have made a major step towards better health!

RECIPES

Surprise with our recipes for healthier cooking!

(Hrvatski) Pita od meda i pečenih oraha
(Hrvatski) Domaće crunch žitarice
(Hrvatski) Čokomel - Apimel torta

(Hrvatski) Pita od meda i pečenih oraha

INGREDIENTS

(Hrvatski) Tijesto

220 g mekog brašna

100 g masti

1 jaje

2 žlice gustog meda

1 žličica šećera

pola žličice bijelog octa

pola žličice sode bikarbone

prstohvat soli

limunova korica (sitno ribana)

 

File

300 g pečenih oraha

100 g šećera

100 g tečnog meda

2 žlice gustog meda

2 žlice domaćeg pekmeza od šljiva

1 žlica rakije

4-5 domaćih jaja

prstohvat soli

PREPARATION

1. Očistiti orahe i staviti ih u lim za pečenje i u vruću pećnicu ( 170*C) na par minuta, paziti da ne pregore (ne smiju jako potamniti).
2. Izvaditi ih na krpu, još tople oljuštiti od korice, samljeti.
3. Umijesiti tijesto od navedenih sastojaka, podijeliti na 2 dijela i razvaljati na veličinu manjeg lima za pečenje.
4. Pripremiti nadjev – istući snijeg od bjelanaca uz prstohvat soli, izmiksati žumanjke, šećer, oba meda, pekmez i rakiju. Lagano kuhačom sjedititi obje smjese i umiješati orahe.
5. Smjesom premazati tijesto, poklopiti drugim dijelom tijesta i izbockati vilicom na par mjesta.
6. Pažljivo premazati mlijekom, pomoću kista. Posipati sa malo šećera.
7. Peći na 150*C, dok ne poprimi lijepu boju. Još vruću premazati uljem, pomoću kista.
8. Ohlađenu pitu rezati na male kockice ili po želji. Poslužiti uz šalicu čaja, kave ili mlijeka.

(Hrvatski) Domaće crunch žitarice

INGREDIENTS

(Hrvatski) Pahuljice
Sjeckani lješnjaci
Sjemenke suncokreta
Mljeveni cimet
Apimel med
Maslac
Mlijeko, voćni sok ili jogurt

PREPARATION

1.Pomiješajte pahuljice s duplo manjom količinom sjeckanih lješnjaka i sjemenki suncokreta.
2. Dodajte mljeveni cimet, po želji. U posudi istopite maslac s nekoliko kašika Apimel meda i sve pomiješajte.
3. Pecite u rerni dok ne dobije zlatnu boju, otprilike 45 minuta na temperaturi od 80°C.
4. Kada se ohladi, dodajte osušeno voće po želji.
5. Servirajte s mlijekom, voćnim sokom, grčkim ili običnim jogurtom.

(Hrvatski) Čokomel - Apimel torta

INGREDIENTS

(Hrvatski) 4 jaja L veličine

12 dkg šećera

6 dkg brašna oštrog

1/2 praška za pecivo

1 vanilin šećer

0,5 dcl mlijeka

0,25 dcl ulja

 

Sastojci za kremu:

250 g čokomela

3/4 maslaca

250 g mascarpone sira

20 dkg čokolade za kuhanje

2 čepa ruma

15 dkg lješnjaka-mljevenih

1/2 l mlijeka

4 žlice oštrog brašna

 

PREPARATION

Priprema biskvita:

1. Odvojiti žumanjke i od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg
2. Žumanjke,šećer,vanilin šećer izmiksati te polako umiješati mlijeko i ulje
3. U smjesu dodati snijeg od bjelanjaka i brašno s praškom za pecivo
4. Peći cca 30 min na 180 stupnjeva, biskvit ohladiti i rasjeći na tri kore

Priprema kreme za tortu:

1. Mlijeko kuhati sa brašnom da postane gusto i ohladiti
2. Maslac izmiksati,dodati čokomel te ohlađenu smjesu,mascarpone,omekšanu čokoladu za kuhanje, rum po želji
3. Dodati mljevene lješnjake sve zajedno izmiješati-nafilati biskvitne kore s kremom

NEWS

Get the latest news from Apimel world!

OUR BRANDS

Contat us!

If you have any questions for us, feel free to contact our team that never sleeps! We will respond as soon as possible!

FacebookTwitterPinterest
Scroll Up