Apimel phone T / P. 00385 (0)31 351-327 | FAX 00385 (0)31 350-196
Welcome to our website!

APIMEL PRODUCTS

Apimel products are natural bee products manufactured in Croatia. We offer several types of consumption of honey (acacia, chestnut, lime, sage and flower), products based on honey, herbs and propolis, and cosmetics (Bee fat) and drinks with honey (Melchior). We are especially proud of our line of medicinal honeys that are unique dietary supplement and a positive effect on the condition of the body.

Apimel Classic
Apimel Classic
Apimel classic honey ideal for everyday use of a healthy breakfast in the smoothie, pancakes or toast and to baking. Comes in glass containers and plastic tubes.
Apimel Plus
Apimel Plus
Honey produced from our own apiary in addition to the highest quality ingredients to give a completely new taste of honey.The healing properties of honey are highly valued for its antibacterial properties especially in combination with medicinal plants. Therefore, we have produced this special beneficial mix of our best honey and medicinal plants to meet everyone's needs to preserve health.
Apimel Premium
Apimel Premium
Honey produced from our own apiary in addition to the highest quality ingredients to give a completely new taste of honey.
Horeca proizvodi
Horeca proizvodi
Apimel Beauty
Apimel Beauty
Medica
Medica
Čokomel
Čokomel
Kuhajte zdravo

COOK HEALTHY WITH HONEY

Healthier cooking has never been easier! We'll share with you a small, but important advice: instead of sugar use honey and already have made a major step towards better health!

RECIPES

Surprise with our recipes for healthier cooking!

(Hrvatski) Kozice s medom
(Hrvatski) Gingerbread čovječuljci
(Hrvatski) JESENSKE MEDENE ROLICE

(Hrvatski) Kozice s medom

INGREDIENTS

(Hrvatski)

  • 1/2 kg očišćenih kozica
  • maslinovo ulje
  • malo maslaca
  • čašica – dvije konjaka
  • žlica – dvije meda
  • rikula
  • riža

PREPARATION

Prije nego što krenete praviti kozice stavite rižu da se kuha.
Očišćene svježe kozice popržite na maslinovom ulju s vrlo malo maslaca. Pržite ih na srednjoj vatri dok ne dobiju tamno zlatnu boju. Kada kozice dobiju željenu boju prelijte ih s jednom do dvije čašice konjaka i smanjite vatru. Potom dodajete med po želji i dobro promiješajte kako ne bi izgorjelo i postalo gorko. Nakon toga posložite kozice s rižom i ukrasite jelo s rikulom. Dobar tek želi Vam Apimel!

(Hrvatski) Gingerbread čovječuljci

INGREDIENTS

(Hrvatski)  

  • 750 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 g mljevenog đumbira
  • 3 g mljevenog muškatnog oraščića
  • 2 g cimeta
  • 205 g maslaca sobne temperature
  • 235 ml Apimel Premium meda s dodatkom cejlonskog cimeta
  • 220 g smeđeg šećera (što tamniji)
  • 120 ml vode
  • 1 jaje
  • par kapi arome vanilije

Ukrašavanje

  • 2 bjelanjka
  • cca 250 g šećera u prahu
  • sok od pola limuna
  • jestive boje

PREPARATION

Brašno, prašak za pecivo, đumbir, muškat i cimet dobro promiješajte u posudi. Maslac, med, šećer, vodu, jaje i vaniliju izmiksajte mikserom dok ne dobijete homogenu smjesu. Malo po malo dodavajte smjesu od brašna i zamijesite tijesto u posudi. Tijesto će biti prhko i razdvajati se, ali tako treba biti. Razdijelite smjesu na tri jednaka dijela, svaki zamotajte u foliju i stavite u hladnjak najmanje tri sata. To je jako bitno kako bi ga poslije mogli lijepo razvaljati. Potom pleh obložite papirom za pečenje. Površinu na kojoj ćete valjati tijesto dobro pobrašnite, tako i tijesto, valjak i modlice da se ne bi ljepilo i da ih možete odvojiti od površine. Stavljajte na pleh i u pećnicu zagrijanu na 175 stupnjeva desetak minuta. Nemojte ih prepeći, oni još moraju biti mekani kad ih izvadite van. Ohladite ih dobro prije ukrašavanja.

Ukrašavanje:
Bjelanjke dobro istući, umiješati šećer u prahu i limunov sok. Podijelite u 3 posude i u svaku dodajte jednu boju. Svaku stavite u plastičnu vrećicu za zamrzavanje, odrežite malu rupicu i počnite s ukrašavanjem sasvim hladnih keksića. Ostavite preko noći da se stvrdne.

gingerbread man

(Hrvatski) JESENSKE MEDENE ROLICE

INGREDIENTS

(Hrvatski) 2 žlice suhog kvasca
pola šalice toplog mlijeka
2 žlice šećera
5 žlica otopljenog maslaca
1 jaje
4 šalice brašna

Za punjenje vam je potrebno:
5 žlica cimeta
5 žlica maslaca
4 žlice šećera
2 jabuke

Za nadjev: med i voda

PREPARATION

Pripremu započinjemo s kvascem kojeg ćete staviti u posudicu i potopiti u toploj vodi, dodati malo šećera te pustiti na toplom da odstoji. U drugu posudu dodat ćete jaje, šećer, mlijeko i maslac te dobro promiješati. Kada ste promiješali, smjesi dodajte dio brašna i kvasac iz prve posudice te ponovno promiješajte kako biste umijesili glatko tijesto. Nakon toga ostavite tijesto da se diže minimalno sat vremena, a za to vrijeme bacite se na pripremu fila.

Fil pravite od cimeta, maslaca , jabuka i šećera. Maslac je potrebno otopiti kako biste dobili fil za mazanje. Jabuke ogulite te ih naribajte u posebnu posudicu kako bi odstajale nekoliko minuta. U otopljeni maslac dodajte cimeta po želji, naribane jabuke te šećer i sve zajedno promiješajte. Kada se tijesto dovoljno diglo, razvaljajte ga što tanje i ravnomjerno premažite filom. Nakon toga srolajte u roladu i narežite rolice, a debljinu odredite po želji – mi vam savjetujemo što su deblje to su ukusnije!

Rolice posložite u tepsiju i opet ih ostavite da se dižu barem 30 minuta. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i stavite rolice peći 30 – 45 minuta!
Za nadjev zagrijte med i vodu dok ne zavrije, a kada rolice budu gotove prelijte ih medenim sirupom. Poslužite ih tople!
Savjetujemo: ako ne volite cimet, možete koristiti mljevene orahe, bademe ili lješnjake, a glazura ide na sve. Dobar tek!

NEWS

Get the latest news from Apimel world!

OUR BRANDS

Contat us!

If you have any questions for us, feel free to contact our team that never sleeps! We will respond as soon as possible!

FacebookTwitterPinterest
FacebookTwitterPinterest
Scroll Up